Είχαμε την ευκαιρία  να τοποθετηθούμε, την περασμένη εβδομάδα, στην περίπτωση της ενοικίασης της καλοκαιρινής βίλας από τον Αλέξη Τσίπρα.

Η σημερινή παρέμβαση όμως του Ευ. Βενιζέλου – πέρα από τη λογική της αντιπαράθεσης της ΝΔ με το  ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα – καθώς και σχόλια αναγνωστών μας στη σελίδα του economico στο  facebook, θέτουν το ζήτημα στη θεσμική του διάσταση:

  • “Ο λεγόμενος πολιτικός πολιτισμός συγκροτείται μέσα από μακροχρόνιες πρακτικές και συναινέσεις. Δεν μπορεί να λειτουργούν άλλοι κανόνες με τεκμήριο ενοχής εναντίον κάποιων και άλλοι κανόνες με τεκμήριο αθωότητας  υπέρ  κάποιων άλλων, λέει ο κ. Βενιζέλος.
  • Κάθε δημόσιο πρόσωπο υψηλά ιστάμενο λόγω της θεσμικής του θέσης, γνωρίζει ποια ενέργεια ή συναλλαγή του ή συνθήκη που αφορά τη ζωή του μπορεί να γίνει αντικείμενο δημοσίου ελέγχου και κριτικής.
  • Αν θέλει να το αποφύγει ή να το προλάβει αυτό, που είναι σύμφυτο με τη δημοκρατία και την ελευθερία του Τύπου, μπορεί να κάνει κάτι απλό. Να ανακοινώνει εγκαίρως και με όλα τα στοιχεία το γεγονός ή την εξέλιξη.
  • Αλλιώς πρέπει να περιμένει τον εκ των υστέρων  δημόσιο έλεγχο με τους σκληρούς πρακτικούς του κανόνες και να είναι έτοιμος να απαντήσει με πλήρη, συγκεκριμένο και πειστικό τρόπο”.

Οι αναγνώστες μας θέτουν και ένα άλλο ζήτημα, θεσμικής και ηθικής τάξης για τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης:

  • “Το ζητουμενο είναι τα στοιχεία νομιμότητας του κτηρίου και οχι (μόνο) το ποσόν του ενοικίου ( απο τις φωτο μοιάζει με κλασσικό αυθαίρετο ) μας γράφει ο αρχιτέκτων Γιώργος Μαλούχος.

Και αν ο έμπειρος αναγνώστης μας έχει δίκιο, ο κ Τσίπρας θα πρέπει να μας εξηγήσει πως υπογράφει σύμβαση με ιδιοκτήτη αυθαιρέτου για να κάνει χρήση της παράνομης (;) παραθαλάσσιας βίλας για εξοχική του κατοικία… Στην τιμή των 500 ευρώ, βεβαίως, βεβαίως…

Διαβάστε επίσης:

Πως την πάτησε ο Αλέξης Τσίπρας για ένα… “κωλόσπιτο” (που θα έλεγε και ο συγχωρεμένος Βαγγέλης Γιαννόπουλος)

Πηγή: economico.gr