νέα εργαλεία για τη ρευστότητα των επιχειρήσεων

.

Στην ταχύτατη δέσμη μέτρων με στόχο τη συνέχιση στην ανάπτυξη της οικονομίας και την προώθηση των επιχειρηματικών στόχων, προσβλέπει η Κεντρική Ενωση Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ) από τη νέα κυβέρνηση.

«Η επόμενη ημέρα των εκλογών δίνει στη νέα διακυβέρνηση μία καθαρή τετραετία για να κυβερνηθεί η χώρα αποτελεσματικά και με γνώμονα τη συνέχιση της ανάπτυξης και της προώθησης των κοινών συμφερόντων της κοινωνίας και των επιχειρήσεων», τονίζει η ΚΕΕΕ σε σχετική ανακοίνωσή της και ζητεί μέσα στην επόμενη τετραετία να συνεχιστούν οι παρεμβάσεις για τη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων και των ασφαλιστικών εισφορών για τους εργαζομένους, την επίλυση προβλημάτων τα οποία σχετίζονται με τη γραφειοκρατία και την αξιοποίηση των 27 δισ. ευρώ του ΕΣΠΑ και των 31 δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης.

«Σε κάθε περίπτωση η ΚΕΕΕ, ως σύμβουλος της πολιτείας, θα έχει δυναμική παρουσία με σειρά παρεμβάσεων για τα θέματα της επιχειρηματικότητας, και κατά τη διάρκεια της νέας προγραμματικής περιόδου. Είναι μια χρυσή ευκαιρία για την επιχειρηματικότητα να οδεύσει με σταθερότητα και να προχωρήσει με υπεύθυνα βήματα στην ανάπτυξη και στην πρόοδο της κοινωνίας και των επιχειρήσεων», σχολίασε ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ, Ιωάννης Μασούτης, για το αποτέλεσμα των εκλογών.

Αυξημένες οι προσδοκίες των επιχειρηματιών

«Οι εκλογές της 25ης Ιουνίου ανέδειξαν αυτοδύναμη κυβέρνηση, με ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία και ορίζοντα τετραετίας. Πρόκειται για ένα αποτέλεσμα που διασφαλίζει συνθήκες πολιτικής σταθερότητας στη χώρα. Ταυτόχρονα, όμως, αυξάνει τις προσδοκίες των πολιτών και των επιχειρήσεων για αποτελεσματική και αποφασιστική διακυβέρνηση, προκειμένου να συνεχιστούν τα βήματα προόδου που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια», δήλωσε από την πλευρά της η πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) Σοφία Κουνενάκη – Εφραίμογλου. Και πρόσθεσε:

  • «Σε αυτή την προσπάθεια, η επιτάχυνση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, η άσκηση συνεπούς και υπεύθυνης δημοσιονομικής πολιτικής, η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, η κινητοποίηση νέων επενδύσεων για την ενίσχυση της παραγωγικής βάσης της οικονομίας και η συνέχεια στη μείωση των φόρων, με ταυτόχρονη εντατικοποίηση της μάχης κατά της φοροδιαφυγής, αποτελούν βασικές προτεραιότητες».

«Από σήμερα κιόλας η νέα κυβέρνηση έχει τη βαριά ευθύνη να αναζητήσει τις καλύτερες δυνατές λύσεις προκειμένου να στηρίξει την κοινωνία, τις επιχειρήσεις, να αναπτύξει την οικονομία και να προχωρήσει σε αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για την καλύτερη λειτουργία του κράτους», δήλωσε ο κ. Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ).

Γενναίες μεταρρυθμίσεις που θα επιτρέψουν στην επιχειρηματικότητα να αναπτυχθεί, ώστε με πολλές νέες καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας για τα νέα παιδιά, να ενισχύσει την κοινωνική συνοχή και να αποτελέσει πόλο έλξης για τους Ελληνες που έφυγαν από τη χώρα, αλλά και για τους ξένους που θέλουν να επενδύσουν, ζήτησε από την πλευρά του ο κ. Σταύρος Καφούνης, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr