Στην γραμμή της εμπρηστικής ρητορικής του Ταγίπ Ερντογάν επέμεινε σήμερα ο κυβερνητικός του εταίρος Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο οποίος μιλώντας στην κοινοβουλευτική του ομάδα εξαπέλυσε επίθεση κατά Ελλάδας, Γαλλίας, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης επέκρινε την ελληνογαλλική και την ελληνοαμερικανική αμυντική συμφωνία, υποστηρίζοντας ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ σκάβουν χαρακώματα εναντίον της Τουρκίας και ναρκοθετούν το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

“Σκάβουν τον λάκκο της Τουρκίας”

“Το λέω ξεκάθαρα ότι εντός του ΝΑΤΟ σκάβουν τον λάκκο της Τουρκίας. Στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο τοποθετούν νάρκες. Απειλούν την Τουρκία, κάνουν επίδειξη δύναμης στην Τουρκία. Η Γαλλία που διαφώνησε με τις ΗΠΑ στην Ωκεανία έρχεται και μας δείχνει τα όπλα της πίσω από την Ελλάδα”, είπε χαρακτηριστικά ο Μπαχτσελί.

Αναφερόμενος στο εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας, επισήμανε ότι η Αθήνα επιχειρεί να αλλάξει την ισορροπία δυνάμεων στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο και να στρέψει υπέρ της αυτή την ισορροπία.

“Να δοθεί μάθημα στην Ελλάδα”

“Η Ελλάδα συνάπτει συμμαχίες στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και δημιουργεί μέτωπο εναντίον της Τουρκίας”, είπε ο Μπαχτσελί για να προσθέσει ότι η χώρα μας “είναι το επίκεντρο της αστάθειας, των επεκτατικών βλέψεων, της πολιτικής της κρίσης, της εχθρότητας της Τουρκίας και πρέπει να της δοθεί ένα μάθημα. Μη μας λένε παραμύθια. Ξέρουμε τις ΗΠΑ και τις άλλες χώρες και τα όργανά τους και όλους μαζί τους προκαλούμε”.

Ο Μπαχτσελί επιτέθηκε και κατά του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν αναφέροντας ότι “έχει χάσει τη λογική του”, επειδή υποστήριξε ότι η Ελλάδα είναι παράγοντας σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Πηγή: economico.gr