Ερντογάν Μακρόν
epa07124937 Turkish President Recep Tayyip Erdogan (L) and French President Emmanuel Macron (R) attend a press conference during the Syria summit in Istanbul, Turkey, 27 October 2018. Turkish President Recep Tayyip Erdogan, Russian President Vladimir Putin, German Chancellor Angela Merkel, and French President Emmanuel Macron met in Istanbul to plan a political resolution for the conflict in Syria. EPA/MAXIM SHIPENKOV / POOL

Επικίνδυνα αντανακλαστικά θρησκευτικού διχασμού μεταξύ Δύσης και Ισλάμ επιχειρεί να κινητοποιήσει ο Ταγίπ Ερντογάν με την νέα του επίθεση κατά του γάλλου προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν.

Ο τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε τον Εμμανουέλ Μακρόν ως ηθικό αυτουργό των επιθέσεων από μουσουλμάνους εναντίον χριστιανών, παραπέμποντας εμμέσως πλην σαφώς και στον αποτρόπαιο αποκεφαλισμό του καθηγητή στο Παρίσι.

«Όσοι ανησυχούν από την άνοδο του Ισλάμ, επιτίθενται κατά της θρησκείας μας επικαλούμενοι κρίσεις που οι ίδιοι προκάλεσαν», δήλωσε ο Ερντογάν προσθέτοντας:

«Οι δηλώσεις κατά του Ισλάμ και των μουσουλμάνων αποτελεί προσπάθεια κάποιων πολιτικών στη Δύση να καλύψουν τις αποτυχίες τους. Το τελευταίο παράδειγμα είναι οι έννοιες, όπως γαλλικό Ισλάμ, ευρωπαϊκό Ισλάμ και αυστριακό Ισλάμ, που ανακαλύφθηκαν τελευταία”

“Ο Μακρόν ξεκαθαρίζει τους λογαριασμούς του με το Ισλάμ”

“Βασικός σκοπός αυτών των προσπαθειών”, είπε ο Ερντογάν,” των οποίων επικεφαλής είναι ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν είναι να ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς του με το Ισλάμ και τους μουσουλμάνους».

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του προς επικεφαλής θρησκευτικών υποθέσεων των χωρών μελών του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, ο τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι «ως μουσουλμάνοι αντιμετωπίζουμε πολλές δυσκολίες, από τρομοκρατία έως πείνα, από εσωτερικές διαμάχες έως συνωμοσίες. Δυστυχώς σε πολλές περιοχές μας χύνεται αίμα και δάκρυα.

Δεν είναι ποτέ δυνατόν να δεχτούμε θύμα και δολοφόνος να λένε “Αλλαχού Ακμπάρ” (ο Θεός είναι μεγάλος). Οι πιστοί μίας τέτοιας θρησκείας δεν είναι ικανοί ποτέ να διαπράξουν σφαγές. Εάν σήμερα οι μουσουλμάνοι αντιμετωπίζουν εθνοτικές και θρησκευτικές διαμάχες – από το Ιράκ μέχρι την Υεμένη – οφείλεται στο γεγονός ότι απομακρυνόμαστε από το Κοράνι».

Πηγή: economico.gr