Ερυθρά Θάλασσα: Επίθεση κατά Βρετανικού εμπορικού πλοίου

Επίθεση από τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αερόχημα (UAV, drone) δέχθηκε Βρετανικό φορτηγό πλοίο που έπλεε στην Ερυθρά Θάλασσα ανοιχτά της Υεμένης, έχοντας υποστεί ελαφριές ζημιές, όπως ανέφερε σήμερα το πρωί ιδιωτική εταιρεία ασφάλειας εξειδικευμένη στις διεθνείς θαλάσσιες μεταφορές.

Σύμφωνα με την Ambrey, η “αριστερή πλευρά” του φορτηγού πλοίου Βρετανικής ιδιοκτησίας υπό σημαία νήσων Μπαρμπέιντος υπέστη “ήσσονος σημασίας ζημιές” στην επίθεση του UAV.

Είναι απορίας άξιον πώς είναι δυνατόν να πλέει ένα εμπορικό πλοίο Βρετανικής ιδιοκτησίας σε αυτήν την περιοχή, όταν το Ηνωμένο Βασίλειο έχει συμμετάσχει τις τελευταίες ημέρες σε επιθέσεις των ΗΠΑ κατά βάσεων των ανταρτών Χούτι στο έδαφος της Υεμένης, οι οποίοι ορκίστηκαν να στοχεύουν πλέον με πυραύλους όχι μόνον εμπορικά, αλλά και πολεμικά πλοία των ΗΠΑ και της Βρετανίας.

Από την πλευρά της, η υπηρεσία ναυτικής ασφάλειας της Βρετανίας (UKMTO) ανέφερε πως η επίθεση πραγματοποιήθηκε σε θαλάσσια περιοχή 57 ναυτικά μίλια Δυτικά της Χοντάιντα, της τέταρτης μεγαλύτερης πόλης της Υεμένης, που αποτελεί το κύριο λιμάνι της στην Ερυθρά Θάλασσα. Κατά την ίδια πηγή, το πλήρωμα είδε ένα UAV στην αριστερή πλευρά του, που εξαπέλυσε μικρό βλήμα εναντίον του, προκαλώντας επιπόλαιες ζημιές στα παράθυρα της γέφυρας. Πάντα σύμφωνα με την UKMTO, το συμβάν σημειώθηκε περί τις 02:00 (ώρα Ελλάδας), ενώ δεν αναφέρθηκε κανένας τραυματισμός.

Δεν έχει υπάρξει, ως τώρα τουλάχιστον, ανάληψη ευθύνης από τους Χούτι, που έχουν εξαπολύσει περισσότερες από τριάντα επιθέσεις εναντίον εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν εις ένδειξη “αλληλεγγύης” προς τους χειμαζόμενους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας, λόγω του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr