Εξαιρετικά ανησυχητικά είναι τα νέα που έρχονται από το Τέξας, ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ, από τις οποίες θα κριθούν πολλά για τα υπόλοιπα δύο χρόνια της προεδρίας του Τζο Μπάιντεν.

Το Τέξας δεν… αναγνωρίζει τον Μπάιντεν

Συγκεκριμένα, το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα του Τέξας υιοθέτησε πλατφόρμα 40 σελίδων, στην οποία αναφέρει ότι οι προεδρικές εκλογές του 2020 παραβίασαν το Σύνταγμα και ότι ο Μπάιντεν «δεν εξελέγει (σ.σ. πρόεδρος) νόμιμα». «Απορρίπτουμε τα πιστοποιημένα αποτελέσματα της προεδρικής εκλογής του 2020 και υποστηρίζουμε ότι ο ενεργών πρόεδρος, Τζόζεφ Ρομπινέτ Μπάιντεν, ο νεώτερος, δεν εξελέγει νόμιμα από το λαό των ΗΠΑ», αναφέρει η πλατφόρμα.

Το κείμενο υποστηρίζει -χωρίς αποδείξεις, πρέπει να σημειωθεί- ότι «σημαντική νοθεία σε κρίσιμες μητροπολιτικές περιοχές» επηρέασε τα αποτελέσματα σε πέντε Πολιτείες, υπέρ του Μπάιντεν, προσθέτοντας ότι διάφοροι Πολιτειακοί υπουργοί Εσωτερικών, που έχουν την ευθύνη για τις εκλογές, «παρέκαμψαν παρανόμως» τα Πολιτειακά νομοθετικά σώματα, παραβιάζοντας το Σύνταγμα.

Οι κρίσιμες εκλογές

Η πλατφόρμα καλεί «όλους τους Ρεπουμπλικάνους να εργαστούν για να διασφαλίσουν την εκλογική ακεραιότητα και να ψηφίσουν τον Νοέμβριο του 2022, να φέρουν στην κάλπη τους φίλους και την οικογένειά τους, να εργαστούν εθελοντικά για το κόμμα και να συντρίψουν κάθε προσπάθεια για νοθεία», αποκαλύπτοντας ανοιχτά τους στόχους του κόμματος, που δεν είναι άλλοι από τη νίκη στις ενδιάμεσες εκλογές.

Με δεδομένο ότι σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση του Economist και του YouGov, το 38% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι δεν πιστεύει ότι ο Μπάιντεν κέρδισε νόμιμα της εκλογές του 2020, αλλά και το γεγονός ότι οι Δημοκρατικοί έχουν οριακή πλειοψηφία μίας ψήφου στη Γερουσία και μικρή πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων, η κρισιμότητα των εκλογών του Νοεμβρίου δεν μπορεί να υπογραμμιστεί αρκετά.

Αν χάσουν, χάθηκαν…

Αν οι Δημοκρατικοί χάσουν το Κογκρέσο, τότε τα επόμενα δύο χρόνια διακυβέρνησης των ΗΠΑ από τον Μπάιντεν θα είναι σισύφεια, καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι θα κάνουν το παν για να τινάξουν στον αέρα κάθε πρωτοβουλία του προέδρου, ο οποίος, με τη σειρά του, θα υποχρεωθεί να κυβερνά με Προεδρικά Διατάγματα, τα οποία ενδεχομένως θα εκπίπτουν μετά από προσφυγές στη δικαιοσύνη.

Το ανησυχητικό είναι ότι το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα του Τέξας υιοθετεί πλήρως την ατζέντα του Ντόναλντ Τραμπ, ενώ, παράλληλα, ανοίγει «μέτωπο» και με την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, καθώς στην πλατφόρμα του χαρακτηρίζει την ομοφυλοφιλία ως «ανωμαλία» και αντιτίθεται «σε κάθε προσπάθεια αναγνώρισης της διεμφυλικής ταυτότητας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr