Σταϊκούρας ρύθμιση χρεών

Νέα ρύθμιση για τα χρέη προς το Δημόσιο έχει «στα σκαριά» το υπουργείο Οικονομικών όπως αποκάλυψε σήμερα ο υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στο τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού η ρύθμιση αυτή θα τεθεί σε εφαρμογή μετά τον Ιούνιο, προφανώς θα συζητηθεί και με τους θεσμούς στο πλαίσιο της 10ης αξιολόγησης, και οι οφειλέτες του δημοσίου θα έχουν τη δυνατότητα να εξοφλήσουν τα χρέη προς το Δημόσιο μέχρι σε 240 δόσεις.

Ο κ. Σταϊκούρας δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες αλλά θεωρείται σίγουρο ότι θα τεθούν εισοδηματικά και άλλα κριτήρια για την ένταξη του οφειλέτη στη νέα ρύθμιση.

Δεν θα υπάρξει διαγραφή χρεών

Όσον αφορά τη διαγραφή υποχρεώσεων προς το Δημόσιο, το υπουργείο Οικονομικών δεν συζητεί αυτό το σενάριο σε καμία περίπτωση και μάλιστα ο κ. Σταϊκούρας για το συγκεκριμένο θέμα ζήτησε «ρεαλισμό».

Μάλιστα αναφέρθηκε και στις αποφάσεις της κυβέρνησης για την ενίσχυση μέσω της επιστρεπτέας προκαταβολής, τα προγράμματα «Γέφυρα 1 και 2», την επιδότηση παγίων αλλά και την αποπληρωμή των οφειλών μετά τον Ιανουάριο 2022  λέγοντας χαρακτηριστικά . «Όλα αυτά είναι δείγματα ότι υλοποιούμε πολιτικές διευκόλυνσης», προσθέτοντας ότι, «έχουμε αποδείξει ότι έχουμε τα αντανακλαστικά να βοηθήσουμε».

Αναφερόμενος στις μειώσεις φόρων που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση επισήμανε ότι «όλες οι μειώσεις φόρων που κάναμε (ΕΝΦΙΑ, μείωση φορολόγησης φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων, ασφαλιστικές εισφορές, κτλ), βελτιώνουν το εισόδημα του πολίτη, ώστε να είναι πιο συνεπής. Έχουν αυξηθεί οι καταθέσεις . Ένα κομμάτι αυτών των πόρων θα πάει στην κατανάλωση κι ένα στις υποχρεώσεις».

Ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης του κατώτατου μισθού

Τέλος αναφερόμενος στον κατώτατο μισθό άφησε ανοικτό το θέμα αύξησης μέσα στο έτος λέγοντας «αξιοποιούμε το ταμείο της χώρας με υπευθυνότητα». Όπως έγραψε τις προηγούμενες ημέρες το Economico.gr τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας εξετάζουν όλα τα σενάρια για το συγκεκριμένο θέμα ενώ η ΓΣΕΕ παρουσίασε μελέτη με την οποία ζητεί σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού.  

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr