τρίτη δόση εμβολίου

Ειλημμένη επιστημονική απόφαση αποτελεί πλέον και για την Ελλάδα ο ενισχυτικός εμβολιασμός κατά του κορονοϊού, μετά και την αποτίμηση των τελευταίων διεθνών ερευνών που έγινε στην χθεσινή συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους, Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, επιβεβαίωσε σήμερα ότι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών αποφάσισε τη χορήγηση αναμνηστικής δόσης εμβολίου στους ανοσοκατεσταλμένους, σε ευπαθείς ομάδες και άτομα με προβλήματα υγείας.

Ποιοι θα λάβουν πρώτοι την τρίτη δόση

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Θεμιστοκλέους διευκρίνισε ποιοι είναι οι πολίτες που θα προηγηθούν στην χορήγηση της τρίτης δόσης και είπε ότι πρώτοι στην σειρά θα βρεθούν ασθενείς με σημαντική ανοσοκαταστολή:

  • Από μεταμόσχευση συμπαγών οργάνων
  • Από μεταμόσχευση μυελού
  • Καρκινοπαθείς / Υπό χημειοθεραπεία
  • Νεφροπαθείς

Από τις αρχές Σεπτεμβρίου ο ενισχυτικός εμβολιασμός

Οι χορηγήσεις της αναμνηστικής δόσης  αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, το ελάχιστο διάστημα που θα πρέπει να έχει μεσολαβήσει ανάμεσα στην χορήγηση της 2ης και της 3ης δόσης είναι 28 ημέρες.

Ο κ. Θεμιστοκλέους επεσήμανε πως εξετάζονται τα δεδομένα για να επεκταθεί η αναμνηστική δόση και στις υπόλοιπες ομάδες, καθώς και στους υγειονομικούς. Όσον αφορά την πορεία των εμβολιασμών, ανέφερε πως με την επιστροφή του κόσμου από τις διακοπές κλείστηκαν 30.000 ραντεβού.

Εως αρχές Οκτωβρίου η κορύφωση των κρουσμάτων

Στα ραντεβού υπερισχύουν οι μικρότερες ηλικίες, αλλά παρατηρείται μια διαστρωμάτωση σε όλες τις ηλικιακές ομάδες. Τόνισε, επίσης, ότι είναι εφικτό να επιτευχθεί η ανοσία στα μέσα ή τέλη του Σεπτεμβρίου.

Στόχος της κυβέρνησης, όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους, είναι να πειστεί ο κόσμος να εμβολιαστεί. Γι’ αυτό θα διαμορφωθεί και το τελικό πλαίσιο τις επόμενες μέρες σχετικά με το πώς θα είναι η ζωή μας από το Σεπτέμβριο και μετά. Κλείνοντας είπε ότι τέλος Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου θα υπάρξει κορύφωση των κρουσμάτων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr