Η παρουσίαση της κάθε νεάς έκδοσης του iPhone της Apple αποτελεί ετήσιο σημείο αναφοράς, τόσο για τους πολυάριθμους φανς της εταιρείας και της συσκευής, όσο και συνολικά για τη βιομηχανία της κινητής τηλεφωνίας.

Έρχεται το iPhone 15

Καθώς η Apple ετοιμάζεται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση της συσκευής, το iPhone 15 (το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες θα κυκλοφορήσει σε τέσσερις τύπους, το απλό, το Max, το Pro και το Max Pro, που θα διαφέρουν κυρίως στο μέγεθος, τον επεξεργαστή και των αριθμό καμερών), κάποιες πρώτες πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει μιλούν για δύο σημαντικές διαφορές, σε σχέση με τη σειρά του iPhone 14:

  • θα υπάρξουν σχεδιαστικές παρεμβάσεις, κυρίως ως προς το μέγεθος της «νησίδας» που φιλοξενεί τις κάμερες, και
  • η τιμή του νέου iPhone θα είναι υψηλότερη από αυτή των παλιότερων μοντέλων.

Σημαντικές αυξήσεις

Σύμφωνα με αναλυτή ο οποίος έχει εξαιρετικές επιδόσεις στο να προβλέπει τι θα συμβεί με το εκάστοτε iPhone, οι τιμές των νέων μοντέλων εκτιμάται ότι θα είναι σημαντικά αυξημένες σε σχέση με το iPhone 14, με τις αυξήσεις στην μέση τιμή λιανικής να ξεπερνούν ακόμα και τα 200 δολάρια για τα πιο high-end μοντέλα (Pro και Μax Pro). Σημειώνεται ότι και το iPhone 14 είχε αυξημένες τιμές, ωστόσο, αυτό δεν «φάνηκε» στην αμερικανική αγορά, καθώς οι αυξήσεις απορροφήθηκαν με διάφορους τρόπους.

Κι αν οι πληροφορίες αυτές προκαλούν ανησυχία στους Αμερικανούς φανς του iPhone, τα πράγματα είναι πιο δύσκολα για τις διεθνείς αγορές, όπου η συσκευή της Apple αναμένεται να… σπάσει κάθε ρεκόρ, όσον αφορά στο κόστος της, και, μάλιστα, μετά και τις αυξήσεις που καταγράφησαν με το iPhone 14. Σύμφωνα με τα στοιχεία εταιρειών που συλλέγουν data από τις πωλήσεις smartphones ανά τον κόσμο, κατά το α’ τρίμηνο του 2023, η Apple είχε μερίδιο αγοράς 21%, η Samsung 22%, η Xiaomi 11% και η OPPO 10%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr