Ιπτάμενο αυτοκίνητο

Μέσα στο καλοκαίρι θα είναι έτοιμο και θα κάνει την πρώτη του, μη επανδρωμένη, πτήση το πρώτο ιπτάμενο αγωνιστικό αυτοκίνητο, το Αirspeeder Mk3.

Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, το πρωτοποριακό ηλεκτροκίνητο όχημα βρίσκεται σε τελικό κατασκευαστικό στάδιο και στις δοκιμές πιάνει ήδη τα 100 χλμ  την ώρα σε μόλις 2,8 δευτερόλεπτα.

To καλοκαίρι η πρώτη τηλεκατευθυνόμενη πτήση

Το Airspeeder Mk3 θα πραγματοποιήσει την πρώτη του τηλεκατευθυνόμενη δοκιμή το καλοκαίρι, με στόχο την επόμενη χρονιά να ξεκινήσουν επανδρωμένες δοκιμές.

Η κατασκευή γίνεται από την εταιρεία Alauda Aeronautics στην Αδελαΐδα. Το όνομα Airspeeder προέρχεται από την εταιρεία που το κατασκεύασε, ενώ ήδη στη γραμμή παραγωγής βρίσκονται οκτώ ιπτάμενα αυτοκίνητα.

Το Airspeeder είναι πλήρως ηλεκτρικό ενώ υπάρχει δυνατότητα εξ αποστάσεως χειρισμού του. Τους επόμενους μήνες θα κατέβει σε αγώνες σε τρεις ηπείρους. Το σκάφος Octocopter διαθέτει οκτώ πτερύγια στροφών, που περιβάλλον ένα κεντρικό πιλοτήριο με ίνες άνθρακα, με ικανότητα να πετύχει τελική ταχύτητα 120 χλμ και χρησιμοποιεί LiDAR, RADAR και μηχανική όραση.

Μαζική παραγωγή ιπτάμενων αυτοκινήτων;

Σύμφωνα με πηγές της κατασκευάστριας εταιρίας που επικαλείται η DailyMail, οι πληροφορίες για το κόστος παραγωγής είναι εμπιστευτικές με τις ομάδες που το έχουν παραγγείλει. Οι προγραμματιστές υποστηρίζουν ότι οι εφαρμογές των αγώνων θα βοηθήσουν την ανάπτυξη των ιπτάμενων αυτοκινήτων και θα οδηγήσουν σε μαζικότερη παραγωγή.

Η ανακοίνωση έρχεται τρεις μήνες αφότου το πρωτότυπο της Airspeeder βγήκε εκτός ελέγχου στο αεροδρόμιο Γκούντγουντ στο Δυτικό Σάσεξ.

Το ιπτάμενο όχημα, που ελέγχεται τηλεκατευθυνόμενα, ανέβηκε περίπου 8.000 πόδια σε διαδρομή πτήσης, πριν συντριβεί.

Πάντως ο ιδρυτής της εταιρείας Μάθιου Πίρσον υποστηρίζει ότι μερικά από τα πρώτα οχήματα Mercedes, Bentley και Renault ήταν αγωνιστικά. Όπως λέει, οι εταιρείες ήξεραν ότι για να προωθήσουν τα αυτοκίνητά τους, θα πρέπει πρώτα να τα λανσάρουν σε αγώνες, μια φιλοσοφία που ακολουθεί και η Airspeeder.

Οι υπεύθυνοι της εταιρείας εξηγούν ότι το Airspeeder MK3 είναι το αποτέλεσμα πολυετούς έρευνας της μηχανικής, δοκιμών και ανάπτυξης, με σκοπο τη δημιουργία ηλεκτρικού ιπτάμενου αυτοκινήτου απόλυτης απόδοσης.

Ο σχεδιασμός αποτελεί συνδυασμό ενός ελικοπτέρου, ενός μαχητικού αεροσκάφους και ενός αυτοκινήτου της Formula 1, απ΄ όπου έχει γίνει δανεισμός του πιλοτηρίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr