Η online διαχείριση τραπεζικών συναλλαγών, η διασύνδεση με τον λογιστή και η αυτοματοποίηση καθημερινών εργασιών, θεωρούνται οι πιο σημαντικές διαδικασίες στον ψηφιακό μετασχηματισμό

Η Prosvasis, μέλος του Ομίλου εταιρειών SOFTONE, προχώρησε σε συνεργασία με τη FocusBari, στη διεξαγωγή εξειδικευμένης έρευνας για την ψηφιακή ετοιμότητα των ελεύθερων επαγγελματιών και μικρών επιχειρήσεων. Κύριος στόχος της έρευνας, ήταν η χαρτογράφηση των αναγκών και των πεποιθήσεων που έχουν οι επαγγελματίες και οι μικρές επιχειρήσεις, αναφορικά με τη σημαντικότητα του ψηφιακού μετασχηματισμού της καθημερινής τους λειτουργίας.

Η υποχρεωτική για όλους πλέον, από 1η Νοεμβρίου, ηλεκτρονική τιμολόγηση και η ψηφιοποίηση των διαδικασιών από την πολιτεία, διαμορφώνουν νέες απαιτήσεις  λειτουργίας για ελεύθερους επαγγελματίες και μικρές επιχειρήσεις.

Η έρευνα που πραγματοποίησε η Prosvasis, αποκαλύπτει ότι:

Το 75% των ερωτώμενων επιχειρήσεων, θεωρούν την ψηφιοποίηση πολύ σημαντικό κομμάτι της επαγγελματικής δραστηριότητας, με την online διαχείριση τραπεζικών συναλλαγών, τη διασύνδεση με τον λογιστή και την αυτοματοποίηση των καθημερινών εργασιών, να θεωρούνται ως απαραίτητες διαδικασίες, κατά 87%, 80% και 79% αντίστοιχα.

Επιπλέον, όπως προκύπτει από την έρευνα:

  • Το 64% δηλώνουν αποκλειστικά υπεύθυνοι για την επιλογή εφαρμογών που υποστηρίζουν τον μετασχηματισμό της καθημερινής τους λειτουργίας.
  • Το 70% θεωρεί την έκδοση ηλεκτρονικών τιμολόγιων και την αυτόματη ενημέρωση των βιβλίων της ΑΑΔΕ, σημαντικά για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της εργασίας τους.
  • Διστακτικοί παραμένουν ελεύθεροι επαγγελματίες / ατομικές επιχειρήσεις, καθώς και όσοι απασχολούνται σε συνεργεία, μεταφορές, καταλύματα, επισκευές και αγροτικές δραστηριότητες.
  • Λιγότερες από 2 στις 5 επιχειρήσεις διαθέτουν λογισμικό που να επιτρέπει την έκδοση ηλεκτρονικών τιμολόγιων, με το 48% των ερωτηθέντων να έχουν μέτριο έως και αρκετά μεγάλο προβληματισμό ως προς αυτό το κομμάτι.
  • Η παρακολούθηση των καθημερινών εργασιών και της πορείας της επιχείρησής αποτελούν τους βασικούς προβληματισμούς όσον αφορά τη διαδικασία του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Η καθημερινή υποστήριξη από εξειδικευμένες λύσεις λογισμικού, παίζει καθοριστικό ρόλο στην ομαλή μετάβαση επιχειρήσεων και επαγγελματιών προς την νέα ψηφιακή εποχή. Εφαρμογές όπως το Prosvasis GO, αυτοματοποιούν πλήρως τη διαδικασία της ηλεκτρονικής τιμολόγησης καθώς και τη διασύνδεση με την πλατφόρμα myDATA της ΑΑΔΕ και τους λογιστές. Με εξειδικευμένη λειτουργικότητα, και δυνατότητα χρήσης από οπουδήποτε και μέσω οποιασδήποτε συσκευής, επαγγελματίες και επιχειρήσεις, μπορούν να οργανώσουν και να διαχειριστούν πλήρως το σύνολο των εργασιών τους, βελτιστοποιώντας την ποιότητα και την απόδοση της καθημερινής τους δραστηριότητας, εύκολα και απλά.

Πρωταγωνιστώντας στις εξελίξεις του ψηφιακού μετασχηματισμού, η Prosvasis παρέχει σε ελεύθερους επαγγελματίες και μικρές επιχειρήσεις το Prosvasis GO, μία σύγχρονη και ολοκληρωμένη λύση λογισμικού, που τους βοηθούν να αλλάξουν τον τρόπο που κάνουν τη δουλειά τους, περνώντας εύκολα χωρίς καμία πολυπλοκότητα στην νέα ψηφιακή εποχή.

Prosvasis_Έρευνα για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό

Η ταυτότητα της έρευνας

Στην έρευνα συμμετείχαν συνολικά 300 υπεύθυνοι ή συνυπεύθυνοι σε ό, τι αφορά τη διαχείριση των οικονομικών των επιχειρήσεων και συγκεκριμένα:  ελεύθεροι επαγγελματίες/ατομικές επιχειρήσεις και εταιρίες με έως 9 εργαζομένους, επιλεγμένοι κλάδοι με συγκεκριμένη νομική μορφή, καθώς και επιχειρήσεις που εκδίδουν 50 ή περισσότερα τιμολόγια τον χρόνο. Το 73% των ερωτηθέντων έχουν έδρα στην Αττική και το 27% στη Θεσσαλονίκη, ενώ κατά 39% πρόκειται για ελεύθερους επαγγελματίες / ατομικές επιχειρήσεις και κατά 61% για μικρές επιχειρήσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr