Ερντογάν Μητσοτάκη

Στη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου από τις Βρυξέλλες ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας για τη συνάντηση με τον έλληνα πρωθυπουργό είπε πως «αποφασίσαμε να συνεχίσουμε τον μηχανισμό διαλόγου και να κάνουμε πιθανά βήματα για μια θετική ατζέντα. Του είπα ότι δεν υπάρχει λόγος να μπαίνουν τρίτοι ανάμεσα μας».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τον κ. Μητσοτάκη, συμπλήρωσε πως «ένα ένα να αρχίσουμε να καθαρίζουμε το τραπέζι. Αυτό το τραπέζι δεν πρέπει να είναι τραπέζι προβλημάτων, αλλά λύσεων».

Συμφωνώ με Μητσοτάκη για ειρήνη στο Αιγαίο

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε πως συμφωνεί με την άποψη του Κυριάκου Μητσοτάκη για την αποφυγή εντάσεων στο Αιγαίο και σε άλλες περιοχές.

«Συμμερίζομαι την άποψη του κ. Μητσοτάκη ότι θα πρέπει τόσο στο Αιγαίο, όσο και σε άλλες περιοχές, να κυριαρχήσει η Ειρήνη και να αποφύγουμε κάθε ένταση», ανέφερε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στη συνέχεια ο Τούρκος πρόεδρος πρόσθεσε: «Δεν θα πρέπει οι συνομιλίες μας να γίνονται μέσω τρίτων. Θα πρέπει να υπάρχει μεταξύ μας απευθείας διάλογος (με τον Κυριάκο Μητσοτάκη) και όταν υπάρχουν θέματα που μας απασχολούν, τότε θα πρέπει να τα γνωρίζουν οι επιτροπές εμπειρογνωμόνων ώστε να διερευνούν για ενδεχόμενες λύσεις».

Post Views: 5

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr