«Θα πάθετε ό,τι οι παππούδες σας» μας προειδοποίησε  χθες ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος κατηγόρησε ια «υποκρισία» τους αξιωματούχους της Αθήνας. Και έμοιαζε η αποστροφή αυτή ως απάντηση σε έμπειρους Έλληνες στρατιωτικούς αναλυτές που μια μέρα πρίν διαβεβαίωσαν από τηλεοπτικά μέσα για την ισχύ των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στο Αιγαίο.

Ειδικότερα ο ε.α.Ναύαρχος Γιάννης Εγγολφόπουλος,  σε δηλώσεις του, ανέφερε πως σε περίπτωση απειλής της κυριαρχίας μας, έχουμε απόλυτη υπεροπλία στο Αιγαίο και ενδεικτικά είπε πως «αν ρίξουμε τρεις πυραύλους από τη Λάρισα, θα χτυπήσουμε τις γέφυρες στον Βόσπορο».

Ερντογάν απειλητικός 

Όπως αναφέρει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ και της «Καθημερινής» στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης, ο πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε χαρακτηριστικά σε συνέδριο της νεολαίας του κόμματός του στην πόλη Βαν «να μην μας κάνουν πλάκα, θα πάθουν ό,τι οι παππούδες τους».

Ο Ερντογάν κατηγόρησε τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι του είπε ψέματα: «Εγώ σε φιλοξένησα σε κέρασα φαγητό, συμφωνήσαμε να μιλάμε χωρίς τρίτους, αλλά μετά από 15 μέρες πήγες στις ΗΠΑ και μίλησες και εναντίον μας και για το F-16… Αυτά δεν τα χάφτουμε Μητσοτάκη. Η μαγκιά αυτού του λαού δεν χάφτει τέτοια… Όταν πριν 100 χρόνια οι πρόγονοι σου πήγαν να κάνουν τέτοια, ξέρεις τι έπαθαν, μην πάθετε το ίδιο. Θα είναι βαρύ το τίμημα…»

«Πήγαμε με τον κυβερνητικό μου εταίρο τον Μπαχτσελί στην άσκηση EFES 2022. Δώσαμε μήνυμα κάπου, ξέρετε πού, αυτό που πρέπει εκεί που πρέπει και φαίνεται πώς το κατάλαβαν» πρόσθεσε.

Απειλεί την Ελλάδα για να τον ακούσει η Ουάσιγκτον

Ωστόσο ο Ερντογάν αποκαλύφθηκε – όπως με επιμονή επισημαίνει τον τελευταίο καιρό το economico: Απειλεί την Ελλάδα για να τον ακούσει η Ουάσιγκτον:Χθες ο Τούρκος πρόεδρος  αναφέρθηκε εκ νέου στις αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα: «Ανοίγετε βάσεις και λέτε ότι είναι εναντίον της Ρωσίας… Όλο ψέματα λέτε. Ξέρουμε για ποιο λόγο είναι οι βάσεις».

Ο Τούρκος πρόεδρος έβαλε στο στόχαστρο και τους Αμερικανούς και τη Δύση συνολικά. «Την πολιτική της Δύσης δεν μπορείς να την πιστέψεις» υποστήριξε.

Πηγή: economico.gr