Η φρεγάτα «Ύδρα», σήμερα, Τετάρτη 13 Μαρτίου, κατά τις πρωινές ώρες έβαλε με πυροβόλο εναντίον 2 Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων (UAVs), σύμφωνα με τους ισχύοντες Κανόνες Εμπλοκής, τα οποία απομακρύνθηκαν, παρέχοντας προστασία σε εμπορικό πλοίο, στο πλαίσιο της επιχείρησης της EUNAVFOR ASPIDES, στον Κόλπο του Άντεν.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, η φρεγάτα «Ύδρα» συνεχίζει κανονικά την αποστολή της.

Η αποστολή της ελληνικής φρεγάτας στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας ξεκίνησε τη Δευτέρα, όταν απέπλευσε από το λιμάνι του Τζιμπουτί.

Το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού βρίσκεται στον Κόλπο του Αντεν, που συγκεντρώνει τα εμπορικά πλοία που πρόκειται να διασχίσουν τη διακεκαυμένη ζώνη στην οποία εκδηλώνονται οι επιθέσεις των ανταρτών Χούθι της Υεμένης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αφού δημιουργηθεί το κομβόι, η «Υδρα» μαζί με τη γερμανική φρεγάτα «Hessen» παρέχουν συνοδεία από πολύ κοντινή απόσταση στα εμπορικά πλοία και στη συνέχεια, περίπου 140 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά από το σημείο συγκέντρωσης, «παραδίδουν» το κομβόι στο ιταλικό αντιτορπιλικό «Caio Duillio», το οποίο αναλαμβάνει το επόμενο μέρος της διαδρομής μέχρι τα διεθνή ύδατα της Ερυθράς Θάλασσας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr