Συνεχίζει την ανοδική της πορεία η μετοχή της Nvidia, με την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας να σπάει σήμερα το φράγμα των 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Συνεχίζει την ανοδική της πορεία η μετοχή της Nvidia, με την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας να σπάει σήμερα το φράγμα των 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η μετοχή της κινείται ανοδικά για μία ακόμα συνεδρίαση, με ένα νέο ράλι να πυροδοτείται τόσο από τα εντυπωσιακά αποτελέσματα του τελευταίου τρίμηνου, όσο και από τις θεαματικές «επικές προβλέψεις» για την πορεία της το τρέχον τρίμηνο.

Τα κέρδη της Nvidia και ο ευρύτερος ενθουσιασμός της για τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης βοήθησαν να τροφοδοτηθεί ένα παγκόσμιο ράλι στο χρηματιστήριο την Πέμπτη, με τον S&P 500 να κλείνει την καλύτερη μέρα του από τον Ιανουάριο του 2023.

Σημειώνεται πως τα έσοδα της εταιρείας στο τρίμηνο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου ανήλθαν στα 22,1 δισ. δολάρια, από 6,05 δισ. δολάρια ένα χρόνο πριν, ενώ τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 5,16 δολάρια έναντι πρόβλεψης για 4,64 δολάρια. Μάλιστα, η Nvidia διατηρεί το guidance για τον τρέχον τρίμηνο σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα, αναμένοντας έσοδα 24,0 δισ. δολαρίων, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μία εκτίμηση για έσοδα 22,2 δισ. δολαρίων στο α’ τρίμηνο του 2024, γεγονός που οδήγησε τις JPMorgan και Bank of America να αυξήσουν την τιμή στόχο της μετοχής. Η JPMorgan αύξησε τον στόχο από 650 δολάρια σε 850 δολάρια ενώ η BofA αύξησε τον στόχο στα 925 δολάρια από 800 προηγουμένως.

«Για τις εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης σήμερα – τους ηγέτες του κλάδου – αυτό που θα είναι δεσμευτικό για αυτές δεν θα είναι η ζήτηση. Απλώς θα είναι η ικανότητά τους να ανταποκριθούν στην αυξανόμενη ζήτηση», δήλωσε η Ιπέκ Οζκαρντέσκαγια, ανώτερη αναλύτρια της Swissquote Bank, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Η Nvidia χρειάστηκε 24 χρόνια ως δημόσια εταιρεία για να φτάσει η αποτίμησή της στο 1 τρισεκατομμύριο δολάριο. Χάρη στον ρόλο του κατασκευαστή τσιπ στην τροφοδοσία την επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης, η εταιρεία κατάφερε να προσθέσει ακόμα ένα τρισεκατομμύριο σε λιγότερο από εννέα μήνες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr