Στρατηγική συνεργασία με τη Worldline B.V. ξεκινά η Eurobank  για την πώληση των υπηρεσιών αποδοχής και εκκαθάρισης συναλλαγών καρτών.
Η «Eurobank Ergasias Υπηρεσιών και Συμμετοχών Ανώνυμη Εταιρεία» ανακοινώνει ότι η θυγατρική της Eurobank υπέγραψε δεσμευτική συμφωνία με τη Worldline, που περιλαμβάνει:
  • Την πώληση του 80% της μονάδας υπηρεσιών αποδοχής και εκκαθάρισης συναλλαγών καρτών («PayCo») στη Worldline με τη Eurobank να διατηρεί το 20% και
  • Μία μακροπρόθεσμη συμφωνία για τη διανομή των προϊόντων της PayCo στην Ελλάδα μέσω του δικτύου της Eurobank.

Οπως σημειώνει η σχετική ανακοίνωση, η μονάδα υπηρεσιών αποδοχής και εκκαθάρισης συναλλαγών καρτών της Eurobank διατηρεί μια από τις κορυφαίες θέσεις στην ελληνική αγορά, με μερίδιο 21% στον εγχώριο όγκο συναλλαγών. Διατηρεί στελεχιακό δυναμικό 40 υπαλλήλων και διαχειρίζεται συναλλαγές 123.000 φυσικών και ψηφιακών εμπόρων, που ξεπερνούν συνολικά σε αξία τα 7 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση.

Στο πλαίσιο της στρατηγικής της Eurobank να δημιουργεί συνεργασίες με κορυφαίους συνεργάτες, η μακροπρόθεσμη αυτή συμφωνία συνδυάζει την κορυφαία τεχνολογία και εξειδίκευση της Worldline με τις δυνατότητες του δικτύου καταστημάτων της Eurobank και αποσκοπεί στο να δημιουργήσει προϊόντα και υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας στον τομέα της αποδοχής καρτών και εκκαθάρισης συναλλαγών για τους πελάτες της Eurobank αλλά και για την αγορά συνολικά.

Η συμφωνία αποτιμά το 100% της PayCo σε 320 εκατ. ευρώ

Η συμφωνία αποτιμά το 100% της PayCo σε 320 εκατ. ευρώ, τίμημα το οποίο υπόκειται στις συνήθεις προσαρμογές κατά την ολοκλήρωση της Συναλλαγής. Η Συναλλαγή περιέχει, υπό όρους, επιπλέον πληρωμές και αμοιβές από την PayCo και τα συνήθη δικαιώματα προστασίας μειοψηφίας.

Η συναλλαγή εκτιμάται ότι θα συνεισφέρει περίπου 80 μ.β. στον δείκτη CET1 του Ομίλου Eurobank (βάσει των δεικτών του τρίτου τριμήνου του 2021).

Τα μέρη επιδιώκουν να ολοκληρώσουν τη Συναλλαγή εντός του δεύτερου τριμήνου του 2022, υπό την αίρεση των απαιτούμενων κανονιστικών εγκρίσεων.

Φωκίων Καραβίας: “Συμφωνία συμβατή με τον στρατηγικό μας σχεδιασμό”

Ο κ. Φωκίων Καραβίας, Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, δήλωσε: «Η συμφωνία που επιτεύχθηκε με τη Worldline σχετικά με τις εργασίες αποδοχής καρτών και εκκαθάρισης συναλλαγών είναι πλήρως συμβατή με τον στρατηγικό μας σχεδιασμό να εστιάζουμε στις βασικές μας δραστηριότητες ενώ παράλληλα να ενισχύουμε την κεφαλαιακή μας θέση. Οι πελάτες μας θα ωφεληθούν από υψηλής ποιότητας υπηρεσίες σε ένα ασφαλές περιβάλλον πληρωμών που θα παρέχεται από έναν κορυφαίο, διεθνούς εμβέλειας οργανισμό στον χώρο των υπηρεσιών πληρωμών, που διαθέτει ψηφιακές δυνατότητες τελευταίας λέξης, που απαιτούνται σε αυτόν τον συνεχώς μεταβαλλόμενο τεχνολογικά τομέα».

Ο κ. Gilles Grapinet, Διευθύνων Σύμβουλος της Worldline, δήλωσε: «Είμαι πολύ περήφανος να ανακοινώσω την εξαγορά της μονάδας υπηρεσιών αποδοχής και εκκαθάρισης συναλλαγών καρτών της Eurobank. Αυτή η ενέργεια είναι πλήρως εναρμονισμένη με τη στρατηγική μας να επεκτείνουμε τις δραστηριότητές μας προς τη Νότια Ευρώπη και ταυτόχρονα μας δίνει τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούμε περαιτέρω την παρουσία μας στην Ελλάδα που δημιουργήσαμε νωρίτερα φέτος με την εξαγορά της Cardlink. Ο συνδυασμός των δύο εταιρειών θα κατέχει μία σημαίνουσα και κορυφαία θέση στην ταχέως αναπτυσσόμενη ελληνική αγορά που ωθείται από τη σταθερά αυξανόμενη υιοθέτηση ηλεκτρονικών τρόπων πληρωμής. Αυτή η συναλλαγή προσφέρει ελκυστικές προοπτικές ανάπτυξης για τη Worldline στα επόμενα χρόνια, χτίζοντας την άμεση πρόσβασή μας σε ένα υφιστάμενο χαρτοφυλάκιο εμπόρων με ένα πλήρες πακέτο ολοκληρωμένων (end-to-end) λύσεων πληρωμών.

Πηγή: economico.gr