Για την ενοικίαη της βίλας από τον Αλέξη Τσίπρα τοποθετήθηκε ο Ευ. Βενιζέλος
Η παραθαλάσσια βίλα που ενοικίασε ο Αλέξης τσίπρας έναντι 500 ευρώ το μήνα. Το ισόγειό της χαρακτηρίζεται “υπόγειο” στο συμβόλαιο.

Για την ενοικίαση από τον Αλέξη Τσίπρα με … 500 ευρώ της παραθαλάσσιας κατοικίας στο Σούνιο τοποθετήθηκε ο Ευ. Βενιζέλος σε (μια συνολικότερη) συνέντευξη που παραχώρησε στο “newmoney”, θέτοντας το θέμα στη θεσμική του διάσταση:

“Υπάρχει πράγματι μια θεσμική διάσταση στην υπόθεση αυτή”, λέει ο κ. Βενιζέλος.  “Ο λεγόμενος πολιτικός πολιτισμός συγκροτείται μέσα από μακροχρόνιες πρακτικές και συναινέσεις. Δεν μπορεί να λειτουργούν άλλοι κανόνες με τεκμήριο ενοχής εναντίον κάποιων και άλλοι κανόνες με τεκμήριο αθωότητας  υπέρ  κάποιων άλλων.

Προσωπικά και θεσμικά είμαι κατά των συμψηφισμών. Κάθε δημόσιο πρόσωπο υψηλά ιστάμενο λόγω της θεσμικής του θέσης, γνωρίζει ποια ενέργεια ή συναλλαγή του ή συνθήκη που αφορά τη ζωή του μπορεί να γίνει αντικείμενο δημοσίου ελέγχου και κριτικής.

Αν θέλει να το αποφύγει ή να το προλάβει αυτό, που είναι σύμφυτο με τη δημοκρατία και την ελευθερία του Τύπου, μπορεί να κάνει κάτι απλό. Να ανακοινώνει εγκαίρως και με όλα τα στοιχεία το γεγονός ή την εξέλιξη. Αλλιώς πρέπει να περιμένει τον εκ των υστέρων  δημόσιο έλεγχο με τους σκληρούς πρακτικούς του κανόνες και να είναι έτοιμος να απαντήσει με πλήρη, συγκεκριμένο και πειστικό τρόπο”.

Διαβάστε επίσης:

Πως την πάτησε ο Αλέξης Τσίπρας για ένα… “κωλόσπιτο” (που θα έλεγε και ο συγχωρεμένος Βαγγέλης Γιαννόπουλος)

Πηγή: economico.gr