ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Θετική είναι η αποτίμηση της χρονιάς για το Πειραϊκό επιχειρείν, που συνεχίζει να αντιμάχεται τις αντιξοότητες, τις οποίες δημιούργησαν τα κύματα της πανδημίας, που «έπληξαν» την
οικονομία, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ΓΕΜΗ, που ανακοινώθηκαν στην, τελευταία για το έτος, συνεδρίαση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου υπήρξαν συνολικά 1021 εγγραφές, εκ των οποίων 976 αφορούν νέο-δημιουργηθείσες επιχειρήσεις, και 150 διαγραφές.

Η αναλογία 7 προς 1 

Η αναλογία 7 προς 1, σύμφωνα με τους συνημμένους πίνακες, και η αύξηση των ιδρύσεων κατά 10%, σε συνδυασμό με τη μείωση των «λουκέτων» κατά 25% το 2021, σε σύγκριση με το 2020, δημιουργεί βάσιμες προσδοκίες για το 2022.

Σχολιάζοντας τα στοιχεία, ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π., κ. Βασίλης Κορκίδης, σημείωσε ότι το Πειραϊκό επιχειρείν συνεχίζει να μάχεται και, όπως δείχνουν οι αδιάψευστοι αριθμοί, συνεχίζει να δημιουργεί προστιθέμενη αξία και θέσεις εργασίας.

Επίσης, ευχήθηκε η χρονιά που θα ακολουθήσει να είναι «απαλλαγμένη» από νέες μεταλλάξεις, αλλά και το 2022 να είναι μία χρονιά όπου το ισοζύγιο εγγραφών-διαγραφών επιχειρήσεων θα αυξήσει το ισχυρό θετικό πρόσημό του.

Η σημασία της επανεκκίνησης των ναυπηγείων Σκαραμαγκά και Ελευσίνας 

Σημαντική για την επιχειρηματικότητα της ευρύτερης περιοχής και για την επανεκκίνηση των δύο μεγάλων ναυπηγικών μονάδων του Σκαραμαγκά και της Ελευσίνας, είναι η ένταξη στον προγραμματικό σχεδιασμό του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με την έγκριση ως έργο Εθνικού Επιπέδου, η ολοκλήρωση του Κόμβου Σκαραμαγκά και η σύνδεση της Δυτικής
Περιφερειακής Λεωφόρου Αιγάλεω με την Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου.

Επίσης τονίστηκε ότι πρέπει να επιταχυνθούν εκείνες οι διαρθρωτικές και άλλες αλλαγές, που θα καταστήσουν την οικονομία της χώρας θελκτικότερη για την προσέλκυση επενδύσεων, τόσο από το εξωτερικό, όσο και από το εσωτερικό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr