Ιράν - Πρατήριο υγρών καυσίμων

Στόχος εκτεταμένης Κυβερνοεπίθεσης κατέστη σήμερα το Ιράν – που κατηγορεί το Ισραήλ γι’ αυτήν – παραλύοντας τη διάθεση υγρών καυσίμων από τα πρατήρια της χώρας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα τόσο με την Ιρανική κρατική ραδιοτηλεόραση, όσο και με Ισραηλινά μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι κυβερνοεπιθέσεις είχαν στόχο τις αντλίες καυσίμων των πρατηρίων, μεγάλο μέρος των οποίων τέθηκε εκτός λειτουργίας.

Σε δηλώσεις του, ο Ιρανός υπουργός Πετρελαίου, Τζαβάντ Οούτζι, ανέφερε σε κρατικά μέσα ενημέρωσης πως από τις Κυβερνοεπιθέσεις διακόπηκε η λειτουργία του 70% των πρατηρίων υγρών καυσίμων της χώρας, για τις οποίες πιθανολόγησε πως ευθύνεται “εξωτερική παρέμβαση”.

Αργότερα, κανάλι της Ιρανικής κρατικής τηλεόρασης απέδωσε στην ομάδα χάκερς “Predatory Sparrow” την Κυβερνοεπίθεση, όπως επιβεβαίωσαν μάλιστα και Ισραηλινά μέσα μαζικής ενημέρωσης. Σύμφωνα με τα Ιρανικά μέσα, η συγκεκριμένη ομάδα Κυβερνοπειρατών έχει κατά το παρελθόν πραγματοποιήσει και άλλες επιθέσεις στη χώρα, κατά σιδηροδρομικών δικτύων, εργοστασίων χάλυβα και πρατηρίων υγρών καυσίμων (το 2021).

Επιχειρώντας να παρακάμψουν προσωρινά το πρόβλημα του ανεφοδιασμού καυσίμων του πληθυσμού, ορισμένα πρατήρια υγρών καυσίμων στο Ιράν προσέφυγαν στην χειροκίνητη άντληση καυσίμων προς πώληση. Λειτουργεί μόνον περίπου το 30% των πρατηρίων της χώρας, με σταδιακή, αργή αποκατάσταση της λειτουργίας των υπολοίπων στις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ένωσης πρατηριούχων του Ιράν, Ρέζα Ναβάρ, σε δηλώσεις του στο Ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars, η Κυβερνοεπίθεση εκμεταλλεύτηκε κενό ασφαλείας σε λογισμικό που διαχειρίζεται τη λειτουργία των αντλιών καυσίμων. “Ένα πρόβλημα λογισμικού με το σύστημα καυσίμων επιβεβαιώνεται σε κάποια πρατήρια σε όλη τη χώρα και οι ειδικοί επιδιορθώνουν επί του παρόντος το ζήτημα”, όπως δήλωσε ο ίδιος, καλώντας τους οδηγούν να μην πηγαίνουν στα πρατήρια καυσίμων, επιβαρύνοντας την κατάσταση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr