Εξιτήριο από τον Ευαγγελισμό πήρε νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος νοσηλευόταν από τις 19 Νοεμβρίου με κορονοϊό.
Ο Μακαριώτατος μετέβη στην οικία του στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, όπου θα συνεχίσει την φαρμακευτική αγωγή που του συνέστησαν οι γιατροί.
Η κατάσταση της υγείας του είχε βελτιωθεί σημαντικά από την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο οι θεράποντες ιατροί του νοσοκομείου, έκριναν ότι έπρεπε να παραμείνει νοσηλευόμενος το Σαββατοκύριακο για προληπτικούς λόγους.
Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος διεγνώσθη θετικός στον κορονοϊό μετά από τεστ στο οποίο υπεβλήθη στις 16 Νοεμβρίου και δύο ημέρες μετά εμφάνισε συμπτώματα (πυρετό).
Κατόπιν αποφασίστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου αρχικά νοσηλεύτηκε σε απλή κλίνη covid και στη συνεχεία μεταφέρθηκε σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας για προληπτικούς λόγους.
Πηγή: economico.gr