«Αυτή την Κυριακή, 64 εκατομμύρια Τούρκοι, καλούνται να επιλέξουν μεταξύ δημοκρατίας και απολυταρχίας», γράφει ο Μπουλέντ Μουμάι, συντονιστής του γραφείου της Deutsche Welle στην Κωνσταντινούπολη σε άρθρο του στην Frankfurter Allgemeine Zeitung.

«Γίναμε μάρτυρες μιας προεκλογικής εκστρατείας που δεν διεξήχθη μεταξύ ίσων, στην οποία η αντιπολίτευση καταπνίγηκε με όλες τις δυνατές μεθόδους και η κυβέρνηση χρησιμοποίησε αδίστακτα κάθε δυνατό μέσο και κρατική δυνατότητα», συνεχίζει ο Μουμάι, ο οποίος καταδικάστηκε από το ποινικό δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης σε ποινή φυλάκισης με αναστολή για «διαρροή προσωπικών δεδομένων» σε έρευνα του αναφορικά με τις σχέσεις του AKP με την κατασκευαστική εταιρεία Met-Gun Insaat.

«Ο Ερντογάν γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν μπορεί να κερδίσει τις εκλογές εξαιτίας της οικονομικής ύφεσης, για την οποία ο ίδιος ευθύνεται», σχολιάζει ο αρθρογράφος στην FAZ. «Μετά από 21 χρόνια στην εξουσία, δεν έχει τίποτα πια να υποσχεθεί στον λαό, γι’ αυτό προσπαθεί να συγκεντρώσει ψήφους δαιμονολογώντας την αντιπολίτευση. Σε προεκλογική εκδήλωση κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι θα αποφυλακίσει τρομοκράτες και θα «ΛΟΑΤΚΙποιήσει» τον τουρκικό λαό».

«Η δαιμονοποίηση της αντιπολίτευσης δεν είναι φυσικά το μόνο όπλο της κυβερνητικής προπαγάνδας. Βασίζεται επίσης σε ψευδαισθήσεις και υπερηφάνεια», αναλύει ο Μουμάι στην FAZ. «Ένα τουρκικό πολεμικό πλοίο, το οποίο ο Ερντογάν πλασάρει ως αεροπλανοφόρο, στάλθηκε από λιμάνι σε λιμάνι σαν λεωφορείο πολιτικής εκστρατείας. Στην Άγκυρα, το πλοίο στο οποίο ανεβαίνουν αεροπλάνα με γερανούς επειδή δεν είναι πραγματικό αεροπλανοφόρο, δεν έχει καταφέρει ακόμα να δέσει γιατί εκεί δεν υπάρχει θάλασσα. Αντίθετα, εγκαινιάστηκε γραμμή τρένου εξπρές στην Άγκυρα, το σύστημα σηματοδότησης της οποίας δεν έχει ακόμη τεθεί σε λειτουργία».

«Θα πετύχει ο Ερντογάν το θαύμα;», διερωτάται ο αρθρογράφος της FAZ και της Deutsche Welle. «Δύσκολο. Τα αεροπλανοφόρα δεν λύνουν τη στεγαστική κρίση. Αυτό δείχνουν και οι τελευταίες δημοσκοπήσεις με τον Κιλιτσντάρογλου πιο κοντά στη νίκη από τον πρώτο γύρο των εκλογών».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr