φιέστα Ερντογάν

Την ώρα που οι πολίτες στην Τουρκία βυθίζονται καθημερινά στη φτώχεια, λόγω των οικονομικών προβλημάτων της γείτονος, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάνει φιέστα με αφορμή την καθέλκυση κατασκοπευτικής κορβέτας, ως απάντηση στο ελληνικό πρόγραμμα ενίσχυσης και θωράκισης της άμυνας της χώρας.

Η κατασκοπευτική κορβέτα 

Ειδικότερα, τo Πολεμικό Ναυτικό της Τουρκίας παράλαβε σήμερα 14 Ιανουαρίου την κορβέτα A-591 Ufuk, το πρώτο πλοίο συλλογής πληροφοριών της χώρας που κατασκευάστηκε με εθνικούς πόρους.

Πάρα τα σοβαρά προβλήματα της τουρκικής οικονομίας, και τη στιγμή που ο Ερντογάν και οι αξιωματούχοι του καλούν την Ελλάδα να μην εξοπλίζεται, νωρίτερα πραγματοποιήθηκε φιέστα με καθέλκυση κατασκοπευτικής κορβέτας παρουσία του ίδιου του τούρκου προέδρου.

Στη φιέστα εκτός του Ταγίπ Ερντογάν συμμετείχαν ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ και ο διοικητής της MIT (τουρκικές μυστικές υπηρεσίες) Χακάν Φιντάν, όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΙ.

Θα χρησιμοποιήσουν το πλοίο οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες 

«Το πλοίο θα συμβάλλει στην ασφάλεια και στη συλλογή πληροφοριών στην Τουρκία εύχομαι καλορίζικο στη ΜΙΤ» δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας. Θα το χρησιμοποιούν οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες για συλλογή πληροφοριών στον αέρα και στη θάλασσα πρόσθεσε.

«Η ασφάλεια της Τουρκίας που περικλείεται από τρεις θάλασσες εξαρτάται από την καλύτερη προστασία της Γαλάζιας Πατρίδας» δήλωσε δε, χρησιμοποιώντας δύο φορές τον προκλητικό αυτό όρο.

«Για την ασφάλεια της Γαλάζιας Πατρίδας κάνουμε πολλά βήματα που ενισχύουν το στόλο της Τουρκίας» πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι και άλλοι τούρκοι αξιωματούχοι κάνανε στην τελετή αναφορές στη «Γαλάζια Πατρίδα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr