Εύσημα στους πρωθυπουργούς της Ελλάδος και της Πολωνίας απέδωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, μιλώντας στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) που πραγματοποιείται στο Βουκουρέστι, την πρωτεύουσα της Ρουμανίας.

“Είμαστε περήφανοι για τον Ντόναλντ Τουσκ, για την επαναφορά του κράτους Δικαίου στην Πολωνία”, ανέφερε η επικεφαλής της Κομισιόν, επισημαίνοντας πως “ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέφερε την Ελλάδα στον δρόμο της επιτυχίας”.

Στις εργασίες του διήμερου συνεδρίου του ΕΛΚ στο Βουκουρέστι συμμετέχει και ο Έλληνας πρωθυπουργός – και πρόεδρος του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας – Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα με τον πρωθυπουργό της Ρουμανίας, Μαρσέλ Τσολάκου, συζητώντας ζητήματα που άπτονται της ενίσχυσης διμερούς συνεργασίας, ιδιαίτερα στους τομείς διασυνδεσιμότητας και ενέργειας.

Ο πρωθυπουργός έδωσε έμφαση στο ρόλο της Ελλάδος ως παρόχου και εγγυητή της ενεργειακής ασφάλειας, τόσο με την πλωτή μονάδα αποθήκευσης και επαναεριοποίησης φυσικού αερίου (FSRU) στην Αλεξανδρούπολη, όσο και μέσω του κάθετου διαδρόμου διοχέτευσης φυσικού αερίου, εναλλακτικές που ενισχύουν την ασφάλεια και ποικιλία της ενεργειακής τροφοδοσίας.

Με τον κ.Τσολάκου, ο κ.Μητσοτάκης συζήτησε μεταξύ άλλων και θέματα Ευρωπαϊκού και περιφερειακού ενδιαφέροντος, όπως και για έργα κοινού ενδιαφέροντος στο πλαίσιο της τριμερούς συνεργασίας της Ελλάδος με τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία. Χθες βράδυ ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Ρουμάνο πρόεδρο, Κλάους Γιοχάνις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr