Ερντογάν φήμες

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο της αλλαγής του εκλογικού νόμου στην Τουρκία, τον οποίο ο ίδιος είχε ήδη αλλάξει, για να μπορεί να εκλέγεται ο πρόεδρος της χώρας με ποσοστό χαμηλότερο του 51%.

Αναζητά εναγωνίως φόρμουλα επιβίωσης 

Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν πως η προσπάθεια αυτή δείχνει πως το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης παραδέχεται τη μείωση της εκλογικής του δύναμης και ψάχνει να βρει φόρμουλα επιβίωσης πριν από τις βουλευτικές και προεδρικές εκλογές του 2023.

Σύμφωνα με πληροφορίες (Καθημερινή Μανώλης Κωστίδης ), ο  πρόεδρος της Τουρκίας ερωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για το σενάριο αλλαγής άρθρου του Συντάγματος και του εκλογικού νόμου και δήλωσε ότι «όλα όσα ακούγονται είναι φήμες.

Πότε θα γίνει το βήμα 

Για τέτοια ζητήματα η αρμοδιότητα είναι του Κοινοβουλίου, κυρίως στο ζήτημα της αλλαγής του Συντάγματος.

Αν το Κοινοβούλιο αποφασίσει και κάνει τέτοια αλλαγή, τότε θα γίνει τέτοιο βήμα. Στο παρελθόν το Κοινοβούλιο είχε πάρει μια απόφαση για το Σύνταγμα, τώρα θα δούμε αν θα πάρει πάλι κάποια απόφαση».

Μια ημέρα νωρίτερα, ο κυβερνητικός εταίρος και πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗP) Ντεβλέτ Μπαχτσελί είχε αποκλείσει οποιαδήποτε αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Δημοσκοπική κατρακύλα και φήμες για την υγεία του 

Ολα αυτά συμβαίνουν την ώρα που όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν το κόμμα του Ερντογάν αλλά και την δημοφιλία του ίδιου του Προέδρου να κατρακυλούν, λόγω της βαθιάς οικονομικής κρίσης και της απόγνωσης στην οποία οδηγούνται καθημερινά οι Τούρκοι πολίτες, λόγω ανέχειας.

Πέραν των παραπάνω, συνεχίζονται και οι έντονες φήμες για την υγεία του Τούρκου Προέδρου, οι οποίες, τη μία μέρα διαψεύδονται και την επομένη επανακάμπτουν δριμύτερες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr