Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο 9o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, όπλα από τη Δύση.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο 9o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, όπλα από τη Δύση. «Χωρίς στήριξη με οπλικά συστήματα η Ουκρανία θα χάσει εδάφη. Αν χάσουμε την μια περιοχή μετά την άλλη, θα χάσουμε την χώρα», είπε χαρακτηριστικά σε ζωντανή σύνδεση ο πρόεδρος της Ουκρανίας.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι υπογράμμισε ότι η ρωσική επιθετικότητα δεν αφορά μόνο στην Ουκρανία, αλλά ολόκληρη τη Δύση και τον δημοκρατικό κόσμο. «Το βασικό τους αφήγημα είναι ότι η Δύση είναι “διαβολική”. Δεν υπάρχει λόγος να έχει κανείς σχέση με τη Ρωσία τώρα. Μισούν ό,τι βρίσκεται πέρα από τα σύνορά τους. Πρέπει να τους απομονώσουμε πλήρως, όχι να “παίζουμε” με αυτούς» είπε ο κ. Ζελένσκι, συνομιλώντας με τον Φρέντερικ Πλάιτγκεν, Senior διεθνή ανταποκριτή του CNN στη Γερμανία.

Περιγράφοντας την κατάσταση στο πολεμικό μέτωπο είπε ότι στις ανατολικές επαρχίες υπάρχουν σταθεροποίηση και επιτυχίες, τονίζοντας ότι με την κατάλληλη στήριξη από τους συμμάχους της η Ουκρανία μπορεί να «τσακίσει» τη ραχοκοκαλιά του Πούτιν. «Αν κανείς δεν θέλει να σύρει ο Πούτιν τον πλανήτη στον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο, πρέπει να τον κερδίσουμε. Πρέπει ο Πούτιν να χάσει το στοίχημά του», συμπλήρωσε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας.

Ο Ουκρανός Πρόεδρος, επισήμανε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν προσπαθεί με καθημερινά χτυπήματα, τόσο με πυραύλους όσο και με βόμβες, να σπείρει τον τρόμο, έχοντας ως στόχο να αφανίσει τον ουκρανικό λαό. Ο κ. Ζελένσκι ανέφερε ότι οι Ουκρανοί αντιστέκονται σθεναρά, είναι όμως δύσκολο να αντιμετωπίσουν μόνοι τους τις προκλήσεις από την απρόκλητη επίθεση της Ρωσίας. «Είναι πολύ δύσκολο να σταθούμε απέναντι στον εχθρό και να ανακαταλάβουμε περιοχές. Χρειαζόμαστε ενότητα και όπλα από την Δύση. Χωρίς στήριξη με οπλικά συστήματα η Ουκρανία θα χάσει εδάφη. Αν χάσουμε την μια περιοχή μετά την άλλη, θα χάσουμε τη χώρα», συμπλήρωσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Κάλεσε, ακόμη, τη Δύση να ασκήσει μεγαλύτερη πίεση στη Ρωσία, υιοθετώντας ακόμα πιο αυστηρές κυρώσεις, χωρίς χρονοτριβή. «Ο χρόνος δίνει ζωή, μη διστάσετε με τις αποφάσεις» τόνισε ο κ. Ζελένσκι.

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο παραχώρησης εδαφών στο πλαίσιο της ειρήνης το οποίο φαίνεται να σχεδιάζει σε περίπτωση που επανεκλεγεί ο Ντόναλντ Τραμπ, ο Ζελένσκι αρκέστηκε να πει ότι δεν είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον υποψήφιο Αμερικανό πρόεδρο για το πώς μπορεί να τελειώσει ο πόλεμος. Τέλος προσέθεσε ότι η Ουκρανία είναι έτοιμη να συμμετάσχει στο εγγύς μέλλον σε μία ευρεία διάσκεψη για την ειρήνη και να ακούσει τις προτάσεις των συμμάχων της για το πώς βλέπουν το τέλος του πολέμου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr