Ο Ντόναλντ Τραμπ στράφηκε κατά των γιατρών της χώρας του

Σε μια ανεξήγητη και κυριολεκτικά εμπρηστική κίνηση, στο «παρά τρία» των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ στράφηκε κατά των γιατρών της χώρας, κατηγορώντας τους δημόσια ότι «κερδοσκοπούν» από την πανδημία του κοροναϊού.

«Βγάζουν περισσότερα χρήματα»

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε πόλη του Μίσιγκαν, ο Τραμπ ισχυρίστηκε ότι «οι γιατροί μας είναι πολύ έξυπνοι άνθρωποι. Έτσι, λένε “λυπάμαι, αλλά όλοι πεθαίνουν από Covid-19″», προσθέτοντας χωρίς καμία απόδειξη ότι «σε εμάς, όταν αμφιβάλλουν, επιλέγουν (σ.σ. ως αιτία θανάτου) τον κοροναϊό. Ξέρω ότι θα πουν ότι είναι φρικτό αυτό που λέω, αλλά είναι αλήθεια. Είναι 2.000 δολάρια περισσότερα, αρά βγάζουν περισσότερα χρήματα».

«Τερατώδεις ισχυρισμοί»

Οι απίστευτοι ισχυρισμοί του Τραμπ, που έχουν διακινηθεί σε διάφορους διαδικτυακούς οχετούς, προκάλεσαν τη σφοδρή αντίδραση του Ιατρικού Συλλόγου των ΗΠΑ, η πρόεδρος του οποίου, Σούζαν Μπέιλι, είπε ότι η κατηγορία ότι οι γιατροί αυξάνουν τα νούμερα των νεκρών από Covid-19 για να αυξήσουν τα κέρδη τους είναι «κακοήθης, τερατώδης και απολύτως ψευδής».

«Αντί να επιτίθενται στους γιατρούς, και να εκτοξεύουν αβάσιμες κατηγορίες σε βάρος τους, οι ηγέτες μας θα έπρεπε να ακολουθούν τις επιταγές της επιστήμης και να πιέζουν για αυστηρή εφαρμογή των μέτρων δημόσιας υγιεινής που γνωρίζουμε ότι είναι αποτελεσματικά: να φοράμε μάσκα, να πλένουμε τα χέρια μας και να τηρούμε την κοινωνική αποστασιοποίηση», τόνισε η Μπέιλι, σε μια στιγμή που οι ΗΠΑ βιώνουν τις χειρότερες επιδόσεις τους από την έναρξη της πανδημίας.

Επίθεση από Μπάιντεν

Φυσικά, ο αντίπαλος του Τραμπ, Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν, δεν έχασε την ευκαιρία και εξαπέλυσε επίθεση στον πρόεδρο των ΗΠΑ, λέγοντας ότι «ο πρόεδρος κατηγορεί τους γιατρούς ότι ψεύδονται για τον αριθμό των θανάτων από Covid-1, για να βγάλουν περισσότερα χρήματα. Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό εργάζονται κάθε μέρα για να σώσουν ζωές. Κάνουν τη δουλειά τους. Ο Τραμπ οφείλει να σταματήσει να τους κάνει επιθέσεις και να κάνει και αυτός τη δουλειά του».

Παράλληλα, ο Μπάιντεν υποστήριξε ότι ο Τραμπ «τα έχει παρατήσει» στη μάχη κατά του κοροναϊού και διερωτήθηκε πόσες ζωές θα είχαν σωθεί αν ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε υπάρξει εξαρχής ειλικρινής σχετικά με τους κινδύνους της πανδημίας του κορωναϊού, καθώς οι ΗΠΑ μετρούν ήδη σχεδόν 9,5 εκατομμύρια κρούσματα και σχεδόν 240.000 νεκρούς.

Πηγή: economico.gr