Ένας τιτάνας των αιθέρων βρίσκεται από το βράδυ της Τρίτης στην Ελλάδα, προκειμένου να συνδράμει στη μάχη κατά των καταστροφικών πυρκαγιών. Πρόκειται για το πρώτο ρωσικό πυροσβεστικό αεροσκάφος Ιλιούσιν Il-76, το οποίο θα αρχίσει τις επιχειρήσεις από σήμερα, μαζί με το Μπερίεφ σε περιοχές όπου οι φλόγες δεν έχουν κοπάσει.

Το Ιλιούσιν είναι ένα από τα μεγαλύτερα πυροσβεστικά αεροσκάφη στον κόσμο, σχεδιασμένο αρχικά ως στρατηγικό και τακτικό μεταφορικό αεροπλάνο, ειδικευμένο στην αερομεταφορά μεγάλων φορτίων. Η πυροσβεστική εκδοχή του μπορεί να μεταφέρει 42 τόνους νερού στις δύο δεξαμενές του. Το ρωσικό αεροσκάφος γεμίζει με νερό μέσα σε 12 – 15 λεπτά το οποίο ρίχνεται από ύψος το οποίο φτάνει τα 50 μέτρα σε οκτώ δευτερόλεπτα και καλύπτει μία επιφάνεια 60.000 τ.μ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο Ιλιούσιν μαζί με το Μπερίεφ θα επιχειρήσουν από σήμερα μαζί σε πυρκαγιές, με στόχο να βάλουν τέλος στον πύρινο εφιάλτη. Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα επιχειρήσουν τα τρία αεροσκάφη, ωστόσο, εκτιμάται ότι θα γίνουν δύο ταυτόχρονες ρίψεις, η μία στην Εύβοια και η άλλη στην Πελοπόννησο, μία το πρωί και μία το απόγευμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr