Ερντογάν Σολωμού

Με τον άνθρωπο που πριν από 24 χρόνια εκτέλεσε τον Σολωμό Σολωμού και εκκρεμεί σε βάρος του διεθνές ένταλμα σύλληψης φωτογραφήθηκε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Πρόκειται για τον διεθνώς καταζητούμενο δολοφόνο του  Σολωμόντα Σολωμού, Κενάν Ακίν, με τον οποίο φωτογραφήθηκαν ο Ταγίπ Ερντογάν και ο επικεφαλής του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ, κατά την πρόσφατη προκλητική επίσκεψη του τούρκου προέδρου στα κατεχόμενα, όπως αναφέρει το militaire.

Σε βάρος του Ακίν, ο οποίος όταν πυροβόλησε τον 26χρονο Σολωμού, το 1996 ήταν υπουργός του ψευδοκράτους, έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης από την Interpol, ενώ είναι επικηρυγμένος με το ποσό των 460.000 ευρώ.

Η δολοφονία Σολωμού

 Στις 11 Αυγούστου 1996 Τούρκοι εθνικιστές και αστυνομικοί, κατά την διάρκεια αντικατοχικής διαδήλωσης στην περιοχή της νεκρής ζώνης στην Δερύνεια, λιντσάρουν και δολοφονούν τον 24χρονο Τάσο Ισαάκ.

Τρεις ημέρες μετά, στις 14 του μήνα, ημέρα της κηδείας του Ισαάκ και ημέρα μνήμης της κατάληψης της Αμμοχώστου, ομάδα διαδηλωτών κατευθύνθηκε προς το οδόφραγμα της Δερύνειας, προκειμένου να εναποθέσουν στεφάνια στον τόπο της δολοφονίας του Ισαάκ.

Η εμφάνιση ομάδας Γκρίζων Λύκων που άρχισε πετροπόλεμο μετέτρεψε την περιοχή σε πεδίο μάχης. Ο Σολωμού καταφέρνει να περάσει τον φραγμό των κυανόκρανων και περνά στην νεκρή ζώνη.

Εκεί επιχειρεί να ανεβεί σε ιστό για να κατεβάσει την τουρκική σημαία, ενώ διαδηλωτές προσπαθούν αν τον αποτρέψουν.

Τούρκοι σκοπευτές πυροβολούν τον Σολωμού, ο οποίος πέφτει νεκρός από σφαίρα στον λαιμό. Τα πυρά στην συνέχεια κατευθύνονται προς τους υπόλοιπους διαδηλωτές, με αρκετούς να τραυματίζονται.

Ένας από τους δολοφόνους του Σολωμού, ταυτοποιείται από τις ελληνοκυπριακές αρχές, ως ο Κενάν Ακίν, έποικος, πρώην αξιωματικός του τουρκικού στρατού, υπουργός του ψευδοκράτους και πράκτορας των τουρκικών μυστικών δυνάμεων.

Εναντίον του, εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψης, το οποίο εκκρεμεί.

Πηγή: economico.gr