Φράνσις facebook

Mύδρους κατά των πρακτικών του πρώην εργοδότη της  Zούκερμπεργκ εξαπέλυσε το Η Φράνσις Χάουγκεν, το λεγόμενο “«βαθύ λαρύγγι του Facebook», στην ακρόασή της ενώπιον του Καπιτωλίου.

Η πλατφόρμα βλάπτει εν γνώσει της τα παιδιά

Η 37χρονη, που εργαζόταν ως διευθύντρια προϊόντων στην ομάδα κατά της παραπληροφόρησης του Facebook, είναι η πηγή της διαρροής των εγγράφων που εκθέτουν τον γίγαντα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Κι όπως κατήγγειλε ενώπιον της επιτροπής του Κογκρέσου η διαδικτυακή πλατφόρμα βλάπτει εν γνώσει της παιδιά, όπως έκαναν ανεξέλεγκτα και οι καπνοβιομηχανίες, προτού μπει φρένο στη δράση τους.

Οι γνώσεις της για το αντικείμενο, το μετριοπαθές ύφος, η αποφυγή υπερβολών και οι ξεκάθαρες απαντήσεις της στις ερωτήσεις των γερουσιαστών σε συνδυασμό με τις χειρονομίες της Χάουγκεν έδιναν ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στην ετυμηγορία της για το Facebook, που υπήρξε όπως είπε ανέντιμο όσον αφορά στην καταπολέμηση της ρητορικής μίσους και της παραπληροφόρησης.

«Πήγα στο Facebook θεωρώντας ότι είχε τη δυνατότητα να βγάλει το καλύτερο από εμάς. Αλλά βρίσκομαι σήμερα εδώ γιατί πιστεύω ότι τα προϊόντα του Facebook βλάπτουν τα παιδιά, τροφοδοτούν τον διχασμό και αποδυναμώνουν τη δημοκρατία μας», επεσήμανε, με τους γερουσιαστές τον έναν μετά τον άλλο να ενώνουν τις φωνές τους στην κριτική της για τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ, που προτάσσει τα κέρδη πριν από τους ανθρώπους.

Ο σκιώδης κόσμος του Facebook

Η ατιμωρησία του Facebook των 2,8 δισ. χρηστών ανά την υφήλιο και της αξίας σχεδόν ενός τρισ. δολαρίων είναι ένα από τα λίγα θέματα στα οποία που συναινούν Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικανοί, άρα η ακρόασή της δεν υπήρχε περίπτωση να εξελιχθεί σε σκληρή ανάκριση.

Ο Δημοκρατικός πρόεδρος της υποεπιτροπής Εμπορίου της Γερουσίας, Ρίτσαρντ Μπλούμενταλ άνοιξε τη συνεδρίασε υποστηρίζοντας ότι το Facebook γνωρίζει πόσο εθιστικά, σαν τα τσιγάρα, είναι τα προϊόντα του.

Τα θύματα είναι τα παιδιά μας

«Τα θύματα είναι τα παιδιά μας, οι έφηβοι σήμερα κοιτάζονται στον καθρέφτη και νιώθουν αμφιβολία και ανασφάλεια. Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ θα έπρεπε να κοιταχτεί στον καθρέφτη», αλλά πάει για ιστιοπλοϊα, όπως είπε.

Η κατάθεση της μάρτυρος δημοσίου συμφέροντος, της Χάουγκεν ήταν συναρπαστική. Περιέγραψε την έλλειψη διαφάνειας στο Facebook, που καταδεικνύει, όπως είπε την ανάγκη η πολιτική ηγεσία της χώρας να ρυθμίσει τον τρόπο λειτουργίας της πλατφόρμας.

«Σχεδόν ουδείς εκτός του Facebook γνωρίζει τι συμβαίνει μέσα ς’ αυτό. Η εταιρεία αποκρύπτει σκόπιμα ζωτικές πληροφορίες, από την κοινή γνώμη, την αμερικανική κυβέρνηση και κυβερνήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr