fuel Pass2

Λήξη χρόνου σήμερα  για τον δεύτερο κύκλο επιδότησης στα καύσιμα, την ώρα που πληθαίνουν τα σενάρια για ένα νέο επίδομα καυσίμων.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, αυτό που θα καθορίσει το αν θα δοθεί και τρίτο επίδομα είναι οι τιμές των καυσίμων. Προς το παρόν, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, οι τιμές είναι χαμηλές μετά το Fuel Pass 2 ωστόσο αν ακριβύνουν τότε θα εξεταστεί και νέα ενίσχυση.

Τί εξετάζεται για ένα πιθανό fuel pass 3 

Σύμφωνα με πληροφορίες από το οικονομικό επιτελείο, στην περίπτωση που αποφασιστεί η καταβολή νέου επιδόματος αυτό θα αφορά ξανά ένα τρίμηνο, και συγκεκριμένα τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο, Δεκέμβριο.

Ωστόσο, αυτό που εξετάζεται σοβαρά από το οικονομικό επιτελείο είναι να είναι διαφοροποιημένο από τα δύο προηγούμενα και μην περιλαμβάνει την πίστωση του ποσού σε τραπεζικό λογαριασμό παρά μόνο με την ψηφιακή κάρτα.

Αυτό γιατί όπως προκύπτει από τα στοιχεία των δύο πρώτων γύρων οι δικαιούχοι συνεχίζουν να επιλέγουν την πίστωση των ποσών που δικαιούνται στον τραπεζικό τους λογαριασμό αντί της ψηφιακής κάρτας, παρότι προσφέρει μπόνους χρήματα.

Συγκεκριμένα, στο Fuel Pass 2, η πλειοψηφία των 2.000.000 δικαιούχων επέλεξαν την καταβολή του σε τραπεζικό λογαριασμό αντί την κάρτα στο κινητό, αφού με τα μετρητά οι πολίτες μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν για να αντιμετωπίσουν το κύμα ακρίβειας που πλήττει την τσέπη τους και να καλύψουν άλλες ανάγκες.

Ένα από τα σενάρια 

Ένα λοιπόν από τα σενάρια είναι ότι θα σταματήσει να ισχύει η επιλογή της κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό και το Fuel Pass 3 να έχει και λιγότερους δικαιούχους αλλά και να δοθεί μόνο με τη μορφή άϋλης κάρτας που θα περνάει στα πρατήρια καυσίμων.

Τελευταία προθεσμία για το Fuel Pass 2
Έν τω μεταξύ έως σήμερα Πέμπτη, 1η Σεπτεμβρίου του 2022 μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν αίτηση στην πλατφόρμα https://vouchers.gov.gr/fuelpass/appfront.

Α. OΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ

Δικαιούχοι του Fuel Pass 2 είναι τα φυσικά πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένων και ελευθέρων επαγγελματιών, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2021 έως 30.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για τον/την σύζυγο ή μέλος συμφώνου συμβίωσης και επιπλέον κατά 3.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του νοικοκυριού και έως του ποσού των 45.000 ευρώ, μπορεί να αιτηθεί την οικονομικής ενίσχυσης.

Β.Η ΑΙΤΗΣΗ

Υπενθυμίζεται ότι η υποβολή της αίτησης για το Fuel Pass 2 γίνεται ως εξής:

1.Αρχικά οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να εισέλθουν στο vouchers.gov.gr, επιλέγοντας το Fuel Pass 2 και συμπληρώνοντας τους κωδικούς Taxisnet.
2. Μετά την είσοδό τους στην εφαρμογή ο αιτούντες συμπληρώνουν και ανανεώνουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους, ώστε να είναι έγκυρα. Είναι τα εξής:

-Διεύθυνση email
-Αριθμό κινητού τηλεφώνου
-Αριθμό προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού

3. Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας οι δικαιούχοι αιτούνται την έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας στην οποία πιστώνεται το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης, εφόσον το επιθυμούν.

Οι δικαιούχοι μπορούν και αυτή τη φορά να πάρουν τα χρήματα είτε σε άυλη ψηφιακή κάρτα είτε στον τραπεζικό τους λογαριασμό, τρεις εργάσιμες ημέρες μετά την υποβολή της αίτησης. Στην πρώτη περίπτωση το επίδομα είναι 15 ευρώ υψηλότερο.

Η διαδικασία για την έκδοση ψηφιακής κάρτας

Μετά την ολοκλήρωση της αίτησης και εφόσον επαληθευθεί η ιδιότητά του ως δικαιούχου, η Κοινωνία της Πληροφορίας διαβιβάζει εγκριτική απόφαση στην τράπεζα.

Στη συνέχεια, η τράπεζα ενημερώνει τον δικαιούχο για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει για την ενεργοποίηση της κάρτας και την πίστωση του χρηματικού ποσού, αποστέλλοντας:

  • sms στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που έχει δηλώσει ο δικαιούχος στην ειδική εφαρμογή, με ενσωματωμένες οδηγίες και
  • e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχει δηλώσει ο δικαιούχος στην ειδική εφαρμογή με ενσωματωμένο σύνδεσμο για την ενεργοποίηση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας.
  • Σημειώνεται ότι για όσους δικαιούχους το επιθυμούν, μπορούν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία και μέσω των ΚΕΠ, από πιστοποιημένο υπάλληλο.

Γ. ΤΑ ΠΟΣΑ

Τα ποσά της δεύτερης επιδότησης καυσίμων ( Fuel Pass 2) διαμορφώνονται ως εξής

– 100 ευρώ (ψηφιακή χρεωστική κάρτα) και 85 ευρώ (τραπεζικό λογαριασμό) για δικαιούχους ιδιοκτήτες οχημάτων πλην μοτοσυκλετών – μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην Περιφερειακή Ενότητα Θάσου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στη νήσο Σαμοθράκη της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στη νήσο Αμμουλιανή της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
– 80 ευρώ (ψηφιακή χρεωστική κάρτα) και 65 ευρώ (τραπεζικό λογαριασμό) για δικαιούχους ιδιοκτήτες οχημάτων πλην μοτοσυκλετών – μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στην υπόλοιπη Ελλάδα.
– 70 ευρώ (ψηφιακή χρεωστική κάρτα) και 55 ευρώ (τραπεζικό λογαριασμό) για δικαιούχους ιδιοκτήτες μοτοσικλετών – μοτοποδηλάτων, με κατοικία στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην Περιφερειακή Ενότητα Θάσου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στη νήσο Σαμοθράκη της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στη νήσο Αμμουλιανή της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. 60 ευρώ (ψηφιακή χρεωστική κάρτα) και 45 ευρώ (τραπεζικό λογαριασμό) για δικαιούχους ιδιοκτήτες μοτοσικλετών – μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr