Εξαγγελία έκπληξη Μητσοτάκη: Ξεπαγώνουν οι τριετίες και κάθε επίδομα που βρισκόταν σε αναστολή από το 2012

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχείρησε χθες στη Θεσσαλονίκη μια “φυγή προς τα εμπρός”, με στόχο να κινητοποιήσει όχι μόνο την κυβέρνηση και τον κρατικό μηχανισμό, αλλά και την κοινωνία σε μια πορεία ανατροπών, εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης. Δύο ήταν τα επίπεδα της ομιλίας του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ:

  • Η αναγκαία απάντηση στα ζητήματα που άνοιξε η ζοφερή συγκυρία.
  • Οι αναλυτικές αναφορές του στη στρατηγική του “πολυδύναμου εκσυγχρονισμού”, ως μοντέλου ανάπτυξης που δεν αφορά μόνο την οικονομία, το κράτος και τις δομές του, αλλά φτάνει σε κάθε νοικοκυριό, με τη φιλοδοξία να βελτιώσει τις συνθήκες ζωής του και την καθημερινότητά του.

Οι παθογένειες και οι ανατροπές

Με μία ακραιφνώς πολιτική ομιλία ο πρωθυπουργός ανέλυσε τις χρόνιες παθογένειες του κράτους, επεσήμανε τις σημερινές αστοχίες και τις αδυναμίες των μηχανισμών και παρουσίασε μια σειρά μέτρων ανακούφισης των πληγέντων, αλλά και ουσιωδών αλλαγών στην πολιτική προστασία, στην πρόληψη και διαχείριση ανάλογων καταστροφών από ασύμετρα καιρικά φαινόμενα και πυρκαγιές.

Ωστόσο η σημασία της χθεσινής παρέμβασης του κ. Μητσοτάκη αφορά στη στρατηγική απεξάρτησης του κράτους από τις χρόνιες αγκυλώσεις του, από τους υπονομευμένους μηχανισμούς, από τα μεγάλα και τα μικρά συμφέροντα, από τους επιφανείς λίγους “κουμανταδόρους” και τους άγνωστους πολλούς φοροφυγάδες. Και η ανασυγκρότησή του μέσα από τον εκσυγχρονισμό των δομών που  ταλαιπωρούν τον πολίτη, στην υγεία, τη δικαιοσύνη, την ασφάλεια, την καθημερινότητά του. «Έχω εντολή μεγάλων μεταρρυθμίσεων και αυτές κάνω» τόνισε με έμφαση.

Επένδυση στο αύριο της χώρας

Στον τομέα της οικονομίας, τόνισε: «Δεν θα θέσω ποτέ σε κίνδυνο τη δημοσιονομική σταθερότητα. Δεν θα επιτρέψω ποτέ να ζήσουμε ξανά το τραύμα μια χρεοκοπίας». Και εξήγησε ότι το σχέδιό του είναι να περάσουν τα μακροοικονομικά αποτελέσματα των διαδοχικών αναβαθμίσεων του αξιόχρεου της ελληνικής οικονομίας το συντομότερο στη καθημερινότητα των νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι έχουμε τώρα το Ταμείο Ανάκαμψης και την επενδυτική βαθμίδα που η κυβέρνηση πέτυχε. «Η επόμενη τετραετία θα είναι περίοδος επένδυσης στη δημιουργία πλούτου», είπε.

Με δυό λόγια, ο κ. Μητσοτάκης επεδίωξε χθες την πολιτική αφύπνιση, την οικονομική εγρήγορση και την κοινωνική ενθάρρυνση για την επόμενη περίοδο: «Θα κερδίσουμε αυτόν τον πόλεμο, είπε. Ο τόπος μας κλείνει λογαριασμούς με το παρελθόν». Και πρόσθεσε με έμφαση: «Η επόμενη τετραετία θα είναι περίοδος επένδυσης στο αύριο της χώρας»

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO KAI ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εξαγγελία έκπληξη Μητσοτάκη: Ξεπαγώνουν οι τριετίες και κάθε επίδομα που βρισκόταν σε αναστολή από το 2012. Τα 18 μέτρα για την οικονομία (video)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr