Γεραπετρίτης lockdown

Πρώτο στίγμα για τον χρόνο άρσης του lockdown – εάν το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες κι εάν δώσουν το “πράσινο φως” οι επιδημιολόγοι – έδωσε σήμερα ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

“Πρόθεση της κυβέρνησης είναι την 1η Μαρτίου να λειτουργήσουν η κοινωνία και η αγορά”, δήλωσε ο  Γιώργος Γεραπετρίτης σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989.

Απαντώντας σε ερώτηση για τα περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας, ο υπουργός Επικρατείας δήλωσε ότι «πρόθεση της κυβέρνησης είναι την 1η Μαρτίου να λειτουργήσουν η κοινωνία και η αγορά. Θα προχωρήσουμε με συνετά βήματα, αλλά θα προχωρήσουμε σε άνοιγμα σχολείων και λιανεμπορίου εφόσον μας δώσει το πράσινο φως και η επιτροπή».

“Τα δημοσιονομικά περιθώρια δεν είναι μεγάλα”

Ο υπουργός Επικρατείας επεσήμανε ότι «τα δημοσιονομικά περιθώρια δεν είναι μεγάλα και οι πόροι πεπερασμένοι», και πρόσθεσε ότι θα πρέπει «για την ψυχική υγεία όλων μας και για την οικονομία της χώρας, την 1η Μαρτίου να μπορέσουμε να ανοίξουμε. Η ελπίδα μας είναι να μην χρειαστεί να ξανακλείσουμε».

Στο ερώτημα εαν υπάρχει σενάριο για παράταση της σχολικής χρονιάς, ο κ. Γεραπετρίτης παρέπεμψε στο υπουργείο Παιδείας, σημειώνοντας ότι η τηλεκπαίδευση έχει λειτουργήσει σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό. “Είναι μία από τις μεγάλες παρακαταθήκες που θα αφήσει αυτή η κρίση, το κομμάτι της ψηφιακής τεχνολογίας, και στο Δημόσιο και στην εκπαίδευση», δήλωσε.

Και, εν κατακλείδι, «θα ακολουθήσουμε την εισήγηση των ειδικών, η δική μας προδιάθεση είναι την 1η Μαρτίου να λειτουργήσει το λιανεμπόριο, τα σχολεία, η κοινωνία να είναι όπως πρέπει, με μέτρα προφύλαξης αλλά από την άλλη, πιο ανοιχτοί».

Πηγή: economico.gr