Γεραπετρίτης

Έτοιμη να συμβάλλει στο αδιέξοδο της ασυμφωνίας Ρωσίας και Ουκρανίας για την συνέχιση της ασφαλούς εξαγωγής Ουκρανικών σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας, είναι η Ελλάδα, όπως επεσήμανε κατά την παρέμβασή του στην χθεσινή συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. στο Κίεβο ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ο ίδιος έκανε λόγο για “τεράστιες διαχυτικές συνέπειες” που θα έχει, ιδίως για τον εφοδιασμό χωρών του παγκόσμιου Νότου, η κατάρρευση της συμφωνίας με τη Ρωσία για την ασφαλή εξαγωγή σιτηρών από την Ουκρανία. Ο υπουργός Εξωτερικών ανέδειξε την ετοιμότητα της Ελλάδος να συμβάλλει στην εξεύρεση λύσης και αναφέρθηκε στη δυνατότητα μεταφοράς των Ουκρανικών σιτηρών μέσω λιμένων της Βορείου Ελλάδος, ειδικά της Αλεξανδρούπολης, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Το χθεσινό άτυπο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) για συμβολικούς λόγους συνεδρίασε χθες στο Κίεβο, με τους υπουργούς Εξωτερικών των χωρών-μελών της Ε.Ε. να επιβεβαιώνουν την αμέριστη στήριξή τους στην Ουκρανία και την αλληλεγγύη τους στον αγώνα του Ουκρανικού λαού.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr