«Στο Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας το πνεύμα μας είναι νέο, σύγχρονο και πλήρως ψηφιακό και συμπληρώνει την πολύχρονη εμπειρία μας και τα 164 χρόνια ιστορίας μας,», τόνισε ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας, κ. Γιάννης Μητρόπουλος, μιλώντας σε πάνελ του 4ου Athens Investment Forum, με θέμα «Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους και της οικονομίας ως επιταχυντής της ανάπτυξης».

«Στο Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας δημιουργούμε εσωτερικά μια κουλτούρα ψηφιακού DNA, έχοντας ως πρότυπα εταιρείες όπως η Google και η Amazon. Το σύνολο των εγγράφων και των πληροφοριών μας είναι ψηφιοποιημένα. Η διαδικασία έκδοσης νέων συμβολαίων είναι αυτοματοποιημένη, ενώ κάνουμε εκτεταμένη χρήση RPA μηχανών, οι οποίες μαθαίνουν να κάνουν αυτοματοποιημένα ανθρώπινες διεργασίες», επεσήμανε ο κ. Μητρόπουλος, αναφερόμενος στο προχωρημένο επίπεδο ψηφιακού μετασχηματισμού της εταιρείας.

Όπως σημείωσε, η αξία των τεχνολογιών που χρησιμοποιούνται έγινε φανερή στη διάρκεια του lockdown, κατά το οποίο η εταιρεία κατάφερε να παρέχει αδιάλειπτα εξ αποστάσεως τις υπηρεσίες της, χωρίς καμία έκπτωση στην ποιότητα των υπηρεσιών της. «Ο σχεδιασμός μας άλλωστε βασίζεται πάντα πλήρως στις ανάγκες των καταναλωτών και ο σκοπός μας είναι να έχουμε πάντα χαρούμενους πελάτες», πρόσθεσε.

Ο Γενικός Διευθυντής του Φυσικού Αερίου Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του, σχολίασε ότι στον κλάδο της ενέργειας υπάρχει ακόμα έντονα η νοοτροπία ότι οι πάροχοι απλώς αγοράζουν και πωλούν commodities.

Περιγράφοντας όμως την επόμενη ημέρα της ενέργειας, ο κ. Μητρόπουλος κάλεσε το κοινό να φανταστεί ότι θα δημιουργηθούν energy communities, με σπίτια που θα παράγουν, θα καταναλώνουν, θα αποθηκεύουν και θα πωλούν ενέργεια σε πραγματικό χρόνο με τεχνολογία energy blockchains μέσα από πλατφόρμες που θα λειτουργούν οι πάροχοι, οι οποίες μεταξύ άλλων θα διαχειρίζονται με IoT και AI τεχνολογίες οικοσυστήματα ενεργειακών υπηρεσιών όπως για παράδειγμα το e-mobility και το smart home energy efficiency. «Ο κλάδος πρέπει να μετεξελιχθεί. Το μέλλον της ενέργειας είναι ψηφιακό, ειδικά στον κλάδο του retail», σημείωσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr