θρίλερ φυσικό αέριο

Στο ζήτημα του τρόπου πληρωμής στη Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, τονίζοντας πως η χώρα θα συνεχίσει να πληρώνει με τρόπο που δεν θα παραβιάζονται οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κ. Οικονόμου ανέφερε χαρακτηριστικά πως σε κάθε περίπτωση η χώρα μας θα συνεχίστει να προμηθεύεται ενέργεια. «Ευρώ πληρώναμε, ευρώ θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε», δήλωσε και ανέφερε το πώς θα γίνει η μετατροπή σε ρούβλια αποτελεί ένα τεχνικό ζήτημα.

Όπως είπε, μέχρι το το τρίτο δεκαήμερο του Mαΐου η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει κάποιο ζήτημα αναφορικά με τις πληρωμές, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται κίνδυνος για την ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού της χώρας.

Θρίλερ έως τις 20 Μαΐου με το φυσικό αέριο

Νωρίτερα, ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Σκρέκας τόνισε πως οι αποφάσεις για την πληρωμή του ρωσικού φυσικού αερίου θα ληφθούν στο συμβούλιο υπουργών Ενεργείας την Δευτέρα.

Ο Έλληνας υπουργός Ενέργειας πρόσθεσε ότι η Ελλάδα θα πληρώσει την Gazprom με έναν τρόπο που δεν θα παραβιάζονται οι κυρώσεις και θα διασφαλίζει την ενεργειακή ασφάλειας της χώρας. Όπως ανέφερε, η χωρά μας θα πληρώσει στις 20 Μαΐου τα φορτία που παρέλαβε για τον προηγούμενο μηνά και εξήγησε ότι η κατανάλωση φυσικού αερίου φτάνει το 50% και μερικές φορές το ξεπερνά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr