Γαλλία: Ο πρόεδρος Μακρόν προσπαθεί να αμβλύνει το κλίμα γύρω από το πρόσωπό του

Ο Γάλλος πρόεδρος περιοδεύει στοχεύοντας να κερδίσει πίσω τους δυσαρεστημένους

Τον τελευταίο καιρό ο Μακρόν πραγματοποιεί περιοδεία σε μικρές και μεγάλες πόλεις της γαλλικής επικράτειας, σε προσπάθεια όπως ο ίδιος χαρακτήρισε «επανασύνδεσης» με τον κόσμο μετά από μια διαρκή περίοδο δυσαρέσκειας που κορυφώθηκε με την πρόσφατη μεταρρύθμιση στις συντάξεις.

Στη Δουνκέρκη ο Μακρόν έμεινε έκπληκτος από το πλήθος που συνάντησε. Το κλίμα ήταν πολύ θετικό, κάτι που ίσως και ο ίδιος να μην περίμενε. Όμως αυτό οφείλεται στο ότι όσοι βρέθηκαν, που στη πλειονότητα τους ήταν εργάτες σε ένα νέο εργοστάσιο ηλεκτρικής μπαταρίας (γίγας) εκεί, είχαν επιλεγεί προσεκτικά από τους προϊσταμένους τους.

Όλα αυτά ενώ τις τελευταίες -και όχι μόνο- εβδομάδες στην Γαλλία πραγματοποιούνται μεγάλες διαδηλώσεις μετά και την απόφαση του προέδρου να αυξηθεί το όριο ηλικίας για τη συνταξιοδότηση από τα 62 στα 64 έτη.

Άλλες πρόσφατες επισκέψεις του Μακρόν στις γαλλικές επαρχίες βρέθηκαν αντιμέτωπες με διαδηλώσεις που οργανώθηκαν από συνδικαλιστικά σωματεία. Ειδικά στην Αλσατία το πλήθος υποδέχτηκε τον πρόεδρο με «γιουχαρίσματα».

Ως συνέπεια των παραπάνω, οι τελευταίες επισκέψεις του Μακρόν ομοιάζουν περισσότερο με αυτή στη Δουνκέρκη. Δηλαδή, το πλήθος «στήνεται» από επικοινωνιολόγους ώστε να αποφευχθεί μια κακή εικόνα στα μέσα και οι αστυνομικές δυνάμεις στις συγκεντρώσεις του έχουν αυξηθεί.

Ωστόσο, ο Γάλλος πρόεδρος σε δήλωση του είπε πως προσπαθεί να επαναφέρει τις σχέσεις του με τον κόσμο και πως δεν συγχέει τον μεγάλο αριθμό των πολιτών που ,όπως γνωρίζει, δεν συμφωνεί με την μεταρρύθμιση στο συνταξιοδοτικό, με αυτούς που βρίσκουν απλά ευκαιρία να εκδηλώσουν ακραίες συμπεριφορές.

Με πληροφορίες του politico

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr