Αψίδα Θριάμβου, Παρίσι-Γαλλία

Η Γαλλία προγραμματίζει μείωση των καθαρών δανειακών αναγκών της στα 295,8 δισ. Ευρώ για το νέο έτος – από 309,4 δισ. Ευρώ για το 2023 – σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών της χώρας.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η Γαλλία το 2024 σχεδιάζει να αναχρηματοδοτήσει το δημόσιο χρέος της μέσω της έκδοσης μεσοπροθέσμων και μακροπροθέσμων ομολόγων. Ο δανεισμός των 295,8 δισ. Ευρώ το 2024 πρόκειται να χρηματοδοτήσει κυρίως 144,4 δισ. Ευρώ εκ του ελλείμματος του Γαλλικού κρατικού προϋπολογισμού, καθώς και να αναχρηματοδοτήσει μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα ομόλογα έκδοσης Γαλλικού Δημοσίου συνολικής αξίας 156,4 δισ. Ευρώ που λήγουν εντός του ερχόμενου έτους.

Σε ακαθάριστη βάση (νέες εκδόσεις χωρίς την αφαίρεση όσων λήγουν), η Γαλλία θα εκδώσει νέα ομόλογα αξίας 285 δισ. Ευρώ το 2024, αξία μεγαλύτερη των 270 δισ. Ευρώ του τρέχοντος έτους.

Μεταξύ άλλων, η Γαλλία εξετάζει την έκδοση ενός νέου ομολόγου 20ετούς διάρκειας, η απόδοση του οποίου θα συνδέεται με τον πληθωρισμό της Ευρωζώνης (OATei).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr