Τον εκνευρισμό πολλών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η ανακοίνωση – κατά τη συνέντευξή του στο Star – του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη, ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα στηρίξει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και ότι θα επιβληθεί κομματική πειθαρχία στα μέλη της Κ.Ο.

«Δεν πρέπει να διευκολύνουμε τη ΝΔ»

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο διευθυντής της Κ.Ο., Γιώργος Τσίπρας, σημείωσε ότι έμαθε για την κομματική πειθαρχία από την τηλεόραση. Σημείωσε δε πως «θα το ψηφίζαμε όλοι και όλες» (ο ίδιος είχε χθες το πρωί πει πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να το ψηφίσει) αποφεύγοντας να πει κάτι παραπάνω, παραδέχτηκε δε ότι τον «ξένισε» η απόφαση, και στο επίπεδο της τακτικής, καθώς όπως είπε «υπάρχουν προβληματισμοί και ειδικά όσον αφορά την τακτική της κυβέρνησης με την αποχή. Έχω τη γνώμη ότι δεν πρέπει να διευκολύνουμε τη ΝΔ».

«Δε χρειάζεται»

Ο ίδιος έδειξε να εκφράζει ενόχληση και για το γεγονός ότι δεν έγινε διεξοδική συζήτηση για το πώς θα έπρεπε να κινηθεί το κόμμα ως προς την τακτική. Όταν ρωτήθηκε ειδικότερα αν υπάρχουν δύο γραμμές σημείωσε ότι «δεν υπάρχουν δύο γραμμές αλλά δεν έγινε μεγάλη συζήτηση για να συμμετέχω και να έχουμε άποψη». Διαφωνία με την κομματική πειθαρχία διότι «δε χρειάζεται», καθώς οι βουλευτές θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο ούτως ή άλλως, εξέφρασαν δημόσια ο τομεάρχης Δικαιοσύνης και βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης Σαρακιώτης, αλλά και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και τομεάρχης Παιδείας Διονύσης Καλαματιανός.

Οι αντιρρήσεις

Αυτό που σημειώνεται από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι ο πρόεδρος του κόμματος επιχείρησε εμμέσως να δεσμεύσει την ψήφο των βουλευτών, ενώ ακόμα δεν έχει δει κανείς το νομοσχέδιο που θα φέρει η κυβέρνηση και δεν γνωρίζει με λεπτομέρειες το περιεχόμενό του. Μάλιστα, κάποια στελέχη υπογραμμίζουν ότι, από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει τη δική του πρόταση νόμου (έστω κι αν αυτή δεν περάσει από τη Βουλή), είναι τουλάχιστον πρόωρο ο πρόεδρος του κόμματος να δεσμεύεται ότι θα στηρίξει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, χωρίς καν να το έχει δει, ενώ θα έπρεπε σε πρώτη φάση να υποστηρίξει την πρόταση του ίδιου του κόμματός του.

Προβληματισμός

Από την άλλη, πάντως, μετά τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, με ανάρτησή του επέμεινε στην πρόσκληση προς τον Κ. Μητσοτάκη να ψηφίσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ. Από την πλευρά του, ο Νίκος Παππάς ανέδειξε τον προβληματισμό στη Βουλή, σχετικά με την λύση της αποχής που πρότεινε ο Μητσοτάκης στους βουλευτές του που διαφωνούν με τη νομοθετική αυτή πρωτοβουλία, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο δημιουργεί αρνητικό θεσμικό προηγούμενο και δεν πρέπει να διευκολυνθεί, θέση με την οποία συμφώνησε και ο Γ. Τσίπρας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr