παραλλαγμένο στέλεχος

Προσεκτική παρακολούθηση του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα, μέγιστη επαγρύπνηση διότι ο κοροναϊός δεν έχει ακόμα ηττηθεί και εμβολιασμό εν όψει της ενδεχόμενης εξάπλωσης του το φθινόπωρο συνιστούν ειδικοί και πολιτικοί στη Γερμανία.

Καμπανάκι κινδύνου για το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα

«Πρέπει να παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά το ποσοστό του παραλλαγμένου στέλεχος Δέλτα (ινδική μετάλλαξη) στις νέες λοιμώξεις οι οποίες καταγράφονται», δήλωσε  ο Ούτε Τάιχερτ, πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Ένωσης Ιατρών των Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας, σε συνέντευξή του η οποία δημοσιεύεται στα σημερινά φύλλα των εφημερίδων του Δημοσιογραφικού Ομίλου Funke.

Ο επικεφαλής της Ιατρικής Ένωσης επέκρινε επίσης το γεγονός ότι «η αύξηση του προσωπικού στις γερμανικές υπηρεσίες υγείας συνεχίζεται αργά.

Μέχρι το τέλος του έτους πρόκειται να δημιουργηθούν σε αυτές 1.500 νέες θέσεις για εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό. Οι περισσότερες από αυτές τις θέσεις δεν έχουν όμως ακόμη καλυφθεί», όπως είπε.

Φόβοι ότι το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα έχει υποτιμηθεί

Ο υπουργός Υγείας της Βαυαρίας Κλάους Χότετσεκ εξέφρασε επίσης τον φόβο ότι «το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα (ινδική μετάλλαξη) του κοροναϊού θα μπορούσε να υποτιμηθεί.

Η εμφάνισή του και ο υψηλός βαθμός μόλυνσης από αυτό μας δείχνουν ότι δεν έχουμε νικήσει ακόμα τον κοροναϊό παρά τις αισθητά μειωμένες τιμές κρουσμάτων», δήλωσε επίσης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Rheinische Post».

«Απαιτείται ακόμη η μέγιστη επαγρύπνηση. Η προσοχή και η σύνεση πρέπει να συνεχίσουν να καθορίζουν τις ενέργειές μας», τόνισε ο Χριστινοκοινωνιστής (CSU) πολιτικός.

Ο αρμόδιος για θέματα Υγείας του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) -και καθηγητής επιδημιολογίας ο ίδιος- Καρλ Λάουτερμπαχ υποθέτει ότι «το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα (ινδική μετάλλαξη) του κοροναϊού θα διαδραματίσει κυρίαρχο ρόλο στη Γερμανία το φθινόπωρο, επειδή είναι πολύ πιο μεταδοτική.

Ελπίζω ότι αυτό δεν θα αποτελέσει μεγάλο πρόβλημα ιδίως, για τα παιδιά που δεν έχουν εμβολιαστεί«, είπε στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ARD. «Οι εμβολιασμένοι δεν θα έχουν προβλήματα με την μετάλλαξη Δέλτα, διότι αυτή η μετάλλαξη του κοροναϊού δεν ανθίσταται στα εμβόλια που χρησιμοποιούνται», τόνισε ο πολιτικός του SPD.

Πηγή: Funke Mediengruppe, Rheinische Post, ARD

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr