Σολτς θηλιά

“Θηλιά” στο λαιμό του έχει ο εν αναμονή Καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σόλτς, ο οποίος, πριν καν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας,  πιέζεται να λάβει εξαιρετικά δύσκολα μέτρα, προκειμένου να μην ξεφύγει η πανδημία του κοροναϊού.

Εξαιρετικά κρίσιμες οι επόμενες δύο εβδομάδες 

Το κενό των επόμενων δύο εβδομάδων –μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων της νέας κυβέρνησης– θεωρείται εξαιρετικά κρίσιμο, αλλά η απερχόμενη κυβέρνηση δεν θεωρεί ότι νομιμοποιείται να επιβάλει άμεσο οριζόντιο lockdown και η επόμενη κυβέρνηση δεν είναι ακόμη έτοιμη για κάτι τέτοιο.

Κενό εξουσίας για απόφαση lockdown, ενώ ξεπέρασαν το φάσμα των 100.000 οι νεκροί από την πανδημία στη Γερμανία.

«Η κατάσταση δεν ήταν ποτέ έως τώρα τόσο επικίνδυνη», είπε ο συμπρόεδρος των Πρασίνων και επόμενος αντικαγκελάριος Ρόμπερτ Χάμπεκ, ο οποίος ωστόσο απέρριψε, από κοινού με τους δύο κυβερνητικούς εταίρους, Σοσιαλδημοκράτες και Φιλελεύθερους, την εισήγηση της Αγκελα Μέρκελ για lockdown, την ημέρα που ξεπεράστηκαν οι 100.000 νεκροί από COVID-19.

Οι Πράσινοι επρόκειτο να παρουσιάσουν, χθες, στα μέλη του κόμματος τις προτάσεις τους για το υπουργικό συμβούλιο, μαζί με το κείμενο της κυβερνητικής συμφωνίας, αλλά η έναρξη της ψηφοφορίας καθυστέρησε λόγω διαμάχης εξουσίας ανάμεσα στη μετριοπαθή και τη σκληροπυρηνική πτέρυγα του κόμματος.

Η Γερμανία θα μετατραπεί στη μεγαλύτερη νόμιμη αγοράς κάνναβης στον κόσμο

Η πρώτη φαίνεται ότι επικρατεί και άρα υπουργοποιείται ο πρώην συμπρόεδρος του κόμματος, Τζεμ Ετζντεμίρ, αντί του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, Αντον Χόφραϊτερ.

Η συμφωνία 177 σελίδων για το κυβερνητικό πρόγραμμα θα μετατρέψει τη Γερμανία στη μεγαλύτερη νόμιμη αγορά κάνναβης στον κόσμο, μεταξύ άλλων μέτρων φιλελευθεροποίησης.

Στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, το κείμενο επιχειρεί μια εξισορρόπηση, χωρίς ιδιαίτερα νέα στοιχεία. «Δεν θα ανοίξουμε κανένα νέο κεφάλαιο ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας και δεν θα κλείσουμε κανένα που είναι ήδη ανοιχτό», αναφέρει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr