Τις παράξενες σχέσεις στελεχών του ΑΚΡ και της κυβέρνησης Ερντογάν με το οργανωμένο έγκλημα στην Τουρκία ψηλαφίζουν τα γερμανικά ΜΜΕ μετά τις βιντεοαποκαλύψεις που κάνει ο «μαφιόζος» Σεντάτ Πεκέρ.

Στόχος ο Σοϊλού

Η εφημερίδα Rheinische Post επικεντρώνει σημερινό της άρθρο στον Τούρκο μαφιόζο Σεντάτ Πεκέρ, που μέσω social media και υπό μορφή βίντεο προχωρά, τη μία μετά την άλλη, σε αποκαλύψεις για επαφές της τουρκικής κυβέρνησης με το οργανωμένο έγκλημα. Στόχος των αποκαλύψεων είναι ιδιαίτερα ο υπουργός Εσωτερικών Σουλειμάν Σοϊλού, ο οποίος σύμφωνα με τα λεγόμενα Πεκέρ του παρείχε για χρόνια προστασία, αλλά μετά τον εγκατέλειψε.

«Ο νονός κάθεται σε ένα τραπέζι και βλέπει την κάμερα με ανοιχτό πουκάμισο και χρυσή αλυσίδα να κρέμεται στο λαιμό» ξεκινά την περιγραφή ο Γερμανός αρθρογράφος. «Μπροστά του υπάρχουν βιβλία και μια στίβα χαρτιά. Έτσι αρχίζουν τα βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Τούρκου μαφιόζου Σεντάτ Πεκέρ, που προκαλούν σεισμό στην Άγκυρα. Διότι αυτά που έχει να πει είναι καθαρή δυναμίτιδα, ιδιαίτερα όταν αναφέρεται στον “καθαρό Σουλεϊμάν”, τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών». Στα βίντεο ο Πεκέρ αποκαλύπτει στενούς δεσμούς ανάμεσα στην τουρκική κυβέρνηση και το οργανωμένο έγκλημα.

Μαφιόζος… εμπιστοσύνης

Για παράδειγμα κάνει λόγο για εισαγωγές ναρκωτικών από τη Νότια Αμερική στην Τουρκία, που αγνόησε η τουρκική δικαιοσύνη. Κάνει λόγο επίσης και για δικές του εγκληματικές πράξεις ως μαφιόζος-έμπιστος της τουρκικής κυβέρνησης. Αποκαλύπτει ότι κάποτε σε αστυνομικό τμήμα ξυλοκόπησε αγρίως έναν πρώην βουλευτή, επειδή δήθεν προσέβαλε τον Ερντογάν και την προεδρική οικογένεια.

«Ο μαφιόζος ισχυρίζεται ότι πήρε αστυνομική προστασία κατόπιν εντολής Σοϊλού, τον οποίο πολλές φορές βοήθησε» αναφέρεται στο δημοσίευμα. «Πέρυσι οργάνωσε μέσω διαδικτύου κίνημα αλληλεγγύης προς τον Σοϊλού εξασφαλίζοντάς του την πολιτική επιβίωση, επειδή μετά από κακά οργανωμένη προσπάθεια απαγόρευσης ενός κορωνοπάρτι, παραιτήθηκε. Τότε ξεκίνησε διαδικτυακή καμπάνια κατά της παραίτησής του και έτσι ο Ερντογάν τον διατήρησε στο αξίωμά του (…)

Ακόμη και ο Τούρκος πρόεδρος μαζί με τους συμβούλους του έχουν μείνει κατάπληκτοι. Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Κεμίλ Τσιτσέκ είπε ότι εάν οι ισχυρισμοί Πεκέρ ευσταθούν έστω κατ’ ελάχιστον, θα ήταν μια καταστροφή, κάλεσε μάλιστα τη δικαιοσύνη να δράσει, αλλά οι εισαγγελείς σιωπούν πεισματικά. Ίσως να οφείλεται στο ότι ο Πεκέρ θα μπορούσε να διηγηθεί κι άλλες σκοτεινές επαφές ανάμεσα στην κυβέρνηση και ομάδες εγκληματιών, εάν τεθεί υπό πίεση».

Πληροφορίες: DW.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr