Κρίστιαν Λίντνερ

Για «πολύ εντυπωσιακά μεταρρυθμιστικά μέτρα» της ελληνικής κυβέρνησης, με τα οποία η ελληνική οικονομία «έχει έρθει σε νέα πορεία επιτυχίας» έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών της νέας γερμανικής κυβέρνησης και αρχηγός των Φιλελευθέρων (FDP), Κρίστιαν Λίντνερ και τόνισε ότι και η Γερμανία πρέπει να καταστεί «παρομοίως φιλόδοξη», σύμφωνα με την Deutsche Welle.

Προσπάθεια να καθησυχάσει τους φόβους της Ελλάδας 

Συγκεκριμένα, σε κοινή συνέντευξη τύπου το πρωί στο Βερολίνο με τον νέο καγκελάριο, Σοσιαλδημοκράτη Όλαφ Σολτς και τον υπουργό Οικονομίας και Κλίματος, τον πολιτικό των Πρασίνων, Ρόμπερτ Χάμπεκ, ο πρόεδρος των Φιλελευθέρων, Κρίστιαν Λίντνερ, αναφέρθηκε στους φόβους που επικρατούν στα κράτη-μέλη της ΕΕ στη νότια Ευρώπη και ειδικά στην Ελλάδα ότι ως υπουργός Οικονομικών θα ακολουθήσει μια αυστηρή δημοσιονομική πολιτική κατά το πρότυπο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Κρ. Λίντνερ τόνισε ότι η Γερμανία θα φροντίσει να διατηρηθεί η σταθερότητα στην ΕΕ αλλά και να υλοποιούνται επενδύσεις που αφορούν την αύξηση της ανταγωνιστικότητας. Όπως δήλωσε, «ένα από τα σημεία προσανατολισμού για εμάς είναι η εντυπωσιακή και πετυχημένη πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης.»

Εντυπωσιακά μεταρρυθμιστικά μέτρα 

Σύμφωνα με τον Κρίστιαν Λίντνερ, στην Ελλάδα επιτεύχθηκε «με πολύ εντυπωσιακά μεταρρυθμιστικά μέτρα να οδηγηθεί η ελληνική οικονομία σε ένα νέο πετυχημένο δρόμο». Και η Γερμανία θα πρέπει να αναπτύξει παρόμοια φιλοδοξία. «Συνεπώς, χαίρομαι», δήλωσε, «με την επόμενη ευκαιρία να συνεχίσουμε στην Αθήνα με τον πρωθυπουργό και τον ομόλογο μου σε καλό κλίμα και με συναίνεση τις συνομιλίες που είχαμε και στο παρελθόν.»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr