Γερμανός ΥΠΟΚ

Ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Ρόμπερτ Χάμπεκ εξέφρασε την Κυριακή φόβους ότι η ενότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης «αρχίζει να καταρρέει» ενόψει της  σημερινής συνόδου κορυφής όπου θα συζητηθεί το εμπάργκο πετρελαίου κατά της Ρωσίας και οι σχεδιασμοί για τη μείωση της εξάρτησης από τη ρωσική ενέργεια.

Έχει αρχίσει να καταρρέει ξανά η ενότητα της Ε.Ε. 

«Μετά την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία, είδαμε τι μπορεί να συμβεί όταν η Ευρώπη είναι ενωμένη. Ενόψει της αυριανής (σσ σημερινής) συνόδου κορυφής, ας ελπίσουμε ότι θα συνεχιστεί έτσι. Αλλά ήδη έχει αρχίσει να καταρρέει και να καταρρέει ξανά», δήλωσε ο Χάμπεκ σε συνέντευξη Τύπου.

Την Παρασκευή, οι ευρωπαϊκές χώρες αγωνίστηκαν να καταλήξουν σε μια συμφωνία για το εμπάργκο των θαλάσσιων παραδόσεων ρωσικού πετρελαίου, αλλά να επιτρέψουν τις παραδόσεις μέσω αγωγών, έναν συμβιβασμό για να κερδίσουν την Ουγγαρία και να ξεμπλοκάρουν τις νέες κυρώσεις κατά της Μόσχας.

Ο Χάμπεκ κάλεσε τη Γερμανία να μιλήσει με μία φωνή στη σύνοδο κορυφής αντί να απέχει από τις ψηφοφορίες λόγω διαφορών απόψεων εντός του κυβερνητικού συνασπισμού της χώρας. Ζήτησε ανάλογη ενότητα και από άλλα κράτη της ΕΕ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr