Καθώς από αύριο αναμένεται να τεθούν σε ισχύ τα νέα αυστηρότερα μέτρα προστασίας που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για να ανασχεθεί το κύμα της πανδημίας του κοροναϊού που σαρώνει τη χώρα, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής στο ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, «σήμανε συναγερμό» για την κατάσταση στη χώρα.

Θα συνεχιστεί η αύξηση των κρουσμάτων

Ο κ. Σαρηγιάννης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υποστήριξε ότι τα ενεργά κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα, αυτή τη στιγμή, υπολογίζονται στα 100.000, προειδοποιώντας, παράλληλα, ότι ως και μια εβδομάδα μετά την εφαρμογή των νέων μέτρων, ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων θα συνεχίσει να αυξάνεται και εκτίμησε ότι θα προσεγγίσει τα 2.700.

Περισσότερα τυχαία τεστ

Όπως υπογράμμισε ότι καθηγητής, τα μέτρα αυτά «δε φτάνουν για να κάμψουμε πλήρως την πανδημία μέχρι τα Χριστούγεννα. Στο καλύτερο σενάριο να φτάσουμε στα 1.300 κρούσματα» και πρόσθεσε ότι θα χρειαστεί να ληφθούν επιπλέον μέτρα, τονίζοντας ότι «πρέπει να αυξήσουμε τον αριθμό των τυχαίων δειγματοληπτικών ελέγχων στον πληθυσμό».

Παράλληλα, έκανε ειδική αναφορά στα μέσα μεταφοράς υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει να βελτιώσουμε την κατάσταση στα μέσα μαζικής μεταφοράς, με περισσότερα λεωφορεία και με συσκευές απολύμανσης του αέρα για να μειώσουμε το ιικό φορτίο».

Πηγή: economico.gr