Ο πρόεδρος του CHP Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος δεν έχει πλέον βουλευτική ασυλία, καθώς ως υποψήφιος για την Προεδρία δεν μπορούσε να συμμετάσχει στις βουλευτικές εκλογές, είναι κατηγορούμενος για «δημόσια προσβολή δημόσιου λειτουργού». Η κατηγορία επισύρει ποινή φυλάκισης από 1 χρόνο και 2 μήνες έως 2 χρόνια και 4 μήνες, ενώ μπορεί να του αφαιρεθούν τα πολιτικά του δικαιώματα χάνοντας το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθε.

Αντιδρώντας στην ανακοίνωση της δίωξης ο Κιλιτσντάρογλου δήλωσε ότι «ούτε αυτός που κατέθεσε τη μήνυση ούτε αυτός που έδωσε την εντολή να την καταθέσει γνωρίζει τον Κιλιτσντάρογλου. Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου δεν είναι άνθρωπος που θα υποκύψει στην αδικία».

Δηλώνοντας ότι δεν θα υποχωρήσει λόγω της μήνυσης σημείωσε ότι «ο Κιλιτσντάρογλου δεν είναι οπαδός αυτών που παίρνουν δωροδοκίες. Δεν με αναγνωρίζετε. Δεν έχω να δώσω λογαριασμό. Αλλά προσπαθούν να με φιμώσουν επειδή έχουν πάρα πολλούς λογαριασμούς να δώσουν».

«Στις 17 και 25 Δεκεμβρίου έλαβε χώρα η μεγαλύτερη διαφθορά στην ιστορία της Δημοκρατίας μας. Τελικά, συστάθηκε μια επιτροπή έρευνας στη Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση. Ο πρόεδρος της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας, κ. Τζεμίλ Τσιτσέκ, προσφεύγει στο δικαστήριο. Λέει, να επιβληθεί απαγόρευση δημοσίευσης της επιτροπής. Από πότε η Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας έγινε προστάτης των κλεφτών, κ. Τζεμίλ Τσιτσέκ;» είχε δηλώσει το 2014 ο ηγέτης του CHP, υπενθυμίζοντας ότι κατατέθηκε μήνυση λόγω των λόγων του, καλώντας όσους κατέθεσαν την μήνυση «Αν έχουν το θάρρος, να φέρουν την υπόθεση στη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας».

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της ομάδας του CHP Αλί Μαχίρ Μπασαρίρ δήλωσε ότι «όλοι όσοι πιστεύουν στη δικαιοσύνη πρέπει να αντιδράσουν σε αυτή την ντροπή».

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, είναι κατηγορούμενος σε 28 αγωγές που έχουν κατατεθεί εναντίον του και αντιμετωπίζει ποινές φυλάκισης μέχρι και 110 χρόνια. Οι κατηγορίες είναι κυρίως για προσβολή του Τούρκου Προέδρου.

Η πρώτη ακρόαση της αγωγής θα γίνει στις 7 Μαρτίου, λίγες εβδομάδες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές στην Τουρκία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr