Γιάννης Στουρνάρας: Ο ελληνικός τραπεζικός κλάδος δεν επηρεάζεται καθόλου από τις τελευταίες διεθνείς εξελίξεις

«Ο ελληνικός κλάδος δεν επηρεάζεται καθόλου από τις τελευταίες εξελίξεις στο αμερικανικό χρηματοπιστωτικό σύστημα, ενώ και η έκθεση των ευρωπαϊκών τραπεζών είναι εξαιρετικά περιορισμένη», δήλωσε στο Βήμα τη Κυριακής ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

Σύμφωνα με τονκ. Στουρνάρα, «οι τράπεζες που κατέρρευσαν στις ΗΠΑ αποτελούν ιδιάζουσες περιπτώσεις που όμοιές τους δεν υπάρχουν στην Ευρώπη. Τα ευρωπαϊκά stress tests θα εντόπιζαν άμεσα τα αποκαλυφθέντα προβλήματα και δεν θα επέτρεπαν να φθάσουμε σε αυτό το σημείο».

Κυβέρνηση διεθνείς αναλυτές καθησυχάζουν 

Κυβέρνηση, υπουργείο Οικονομικών, Τράπεζα της Ελλάδος και σωρεία διεθνών αναλυτών καθησυχάζουν για την ασφάλεια των ελληνικών τραπεζών, την εμπιστοσύνη των επενδυτών και διαβεβαιώνουν για τη χαμηλή έκθεση σε κίνδυνο.

Αν και είναι αβέβαιη η πορεία, η Ελλάδα δεν είναι στην ίδια θέση με παλαιότερα. Οι διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών, επίσης, δεν ανησυχούν από τις εξελίξεις στις ΗΠΑ, καθώς ο κλάδος δεν συνδέεται με τα αμερικανικά πιστωτικά ιδρύματα.

Από το ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Ωστόσο, οι αγορές δέχονται ένα ακόμα σοκ, το τρίτο κατά σειρά. Πριν ακόμα συνέλθει η παγκόσμια οικονομία από την πανδημία, την ενεργειακή κρίση και τον πόλεμο, οι μετοχές και οι τράπεζες δοκιμάζονται πάλι. Συνομιλώντας με στελέχη και διεθνείς οικονομικούς παράγοντες, αναγνωρίζεται ότι η Ελλάδα είναι σε καλύτερη θέση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr