επιδότηση ΓΕΦΥΡΑ

Χιλιάδες δανειολήπτες που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ Ι» για στεγαστικό δάνειο πρώτης κατοικίας και λαμβάνουν επιδότηση της δόσης του δανείου τους ενημερώθηκαν με e-mail από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ότι δεν θα λάβουν καμία κρατική στήριξη για το μήνα Οκτώβριο.

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να καταβάλουν ολόκληρη τη μηνιαία δόση, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει την παράταση του προγράμματος για επιπλέον τρεις μήνες, μέχρι και το Δεκέμβριο του 2021, καθώς είχε βρεθεί ένα αδιάθετο ποσό της τάξεως των 48 εκατ. ευρώ.

Η καθυστέρηση δημοσίευσης στο ΦΕΚ

Σύμφωνα με πληροφορίες όμως, η απόφαση για την παράταση του «Γέφυρα 1» δημοσιεύτηκε με καθυστέρηση σε ΦΕΚ, με αποτέλεσμα να μην καλύψει όσους έπρεπε να πληρώσουν τη δόση Οκτωβρίου πριν τις 13 του μηνός.

Έτσι, κάποιοι από τους 70.000 δικαιούχους θα καλούνται να πληρώσουν τη δόση του μήνα, χωρίς καμία επιδότηση. Ωστόσο, όπως σημειώνουν πηγές του οικονομικού επιτελείου, το ποσό της κρατικής στήριξης θα εμφανιστεί τον επόμενο μήνα, δηλαδή για τη δόση Νοεμβρίου.

Το e-mail της ΓΓΠΣ

Το e-mail της ΓΓΠΣ αναφέρει: “Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι έχει υπολογιστεί η μηνιαία δόση [10] για την οφειλή σας για το μήνα [Οκτώβριο]. Το συνολικό ποσό της δόσης είναι [….€] , η εγκεκριμένη επιδότηση του Δημοσίου ανέρχεται σε [0,00%] [0,00€] του συνολικού ποσού της δόσης, επομένως καλείσθε να καταβάλετε το ποσό των […..€].

Σε περίπτωση που έχετε καταβάλει ήδη τη δόση αγνοείστε το παρόν ηλεκτρονικό μήνυμα.

Το παρόν μήνυμα δημιουργήθηκε και αποστάλθηκε αυτοματοποιημένα από την Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Επιδότησης Πληγέντων Κορωνοϊού. Παρακαλώ μην απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα μέσω e-mail.

Σε περίπτωση οποιασδήποτε ερώτησης ή απορίας σχετικά με τη συμπλήρωση του αιτήματός σας, παρακαλούμε όπως συμβουλευτείτε τις «Συχνές Ερωτήσεις». Εάν δεν βρείτε την απάντηση που ψάχνετε μη διστάσετε να καταχωρήσετε την ερώτηση ή απορία σας στο Help Desk της Ηλεκτρονικής Πλατφόρμας («Βοήθεια»), συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα”.

Παράταση… στην παράταση

Για τους συγκεκριμένους δανειολήπτες θα υπάρξει παράταση στην… παράταση του προγράμματος κατά έναν επιπλέον μήνα, καθώς λόγω μη καταβολής της επιδότησης Οκτωβρίου, η τρίμηνη επέκταση του «ΓΕΦΥΡΑ 1» θα ολοκληρωθεί στο τέλος Ιανουαρίου του 2022 και όχι το Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους. Επίσης, δεν απαιτείται να προχωρήσουν σε καμία ενέργεια, αφού οι διαδικασίες επέκτασης θα είναι αυτόματες.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η επιδότηση για τους τρεις επιπλέον μήνες, ανέρχεται στο 40% της μηνιαίας δόσης για τα ενήμερα δάνεια, στο 35% της δόσης για τα «κόκκινα» δάνεια και στο 20% για εκείνα που έχουν καταγγελθεί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr