Ζαββός Σταϊκούρσς

Η κατάργηση του χαρτοφυλακίου Χρηματοπιστωτικού Τομέα με τον σημερινό ανασχηματισμό οδηγεί και στην έξοδο από την κυβέρνηση τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Ζαββό.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες Ζαββού αναλαμβάνει πλέον ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Πρόκειται για ιδιαίτερα σοβαρές αρμοδιότητες καθώς περιλαμβάνουν το έργο της μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και τις διαβουλεύσεις για το θέμα με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Eνίσχυση του Χρήστου Σταϊκούρα

Κατά τις ίδιες πηγές, πρόκειται για μια απόφαση που σηματοδοτεί την ενίσχυση και επιβράβευση του Χρήστου Σταϊκούρα, οι επιδόσεις του οποίου κρίνονται επιτυχείς.

Κύκλοι της αγοράς πάντως επισημαίνουν ότι ο Γιώργος Ζαββός είχε διαφορετική θέση από εκείνη της Τράπεζας της Ελλάδος στο θέμα της διαχείρισης των επισφαλειών καθώς διαφωνούσε με την πρόταση Στουρνάρα για μεταφορά των «κόκκινων δανείων» σε μία bad bank.Οι πληροφορίες αναφέρουν επίσης πως ο ίδιος δεν είχε ενημερωθεί εκ των προτέρων για την κατάργηση του χαρτοφυλακίου του.

Η τελευταία παρέμβαση του κ. Ζαββού ήταν η κατάρτιση και ψήφιση της δεύτερης φάσης του προγράμματος εξυγίανσης των ελληνικών τραπεζών υπό την ονομασία «Ηρακλής», την οποία ο ίδιος έχει χαρακτηρίσει ως «στρατηγική απόφαση της κυβέρνησης να μειωθούν τα κόκκινα δάνεια και να φτάσουν σε μονοψήφιο αριθμό με στόχο να ενισχυθεί η πραγματική οικονομία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr