Ύστερα από σχεδόν τέσσερις μήνες, οι τιμές στα καύσιμα μειώνονται δραματικά. Πώς όμως δικαιολογείται η υποχώρηση της τιμής ύστερα από τον εφιάλτη που έζησαν οι οδηγοί κυρίως τον Ιούνιο όταν οι τιμές σκαρφάλωσαν και πάνω από τα 2,4 ευρώ το λίτρο;

O φόβος ότι οι εκρηκτικές τιμές στις διεθνείς τιμές του πετρελαίου θα φέρουν τελικώς την ύφεση, προκάλεσε την αποκλιμάκωση στην τιμή του «μαύρου χρυσού» η οποία έχει διαμορφωθεί πλέον στην περιοχή των 90 δολαρίων το βαρέλι έναντι του υψηλού των 120 δολαρίων που καταγράφηκε τον Ιούνιο. Αυτό αποτυπώθηκε έντονα στην μέση διυλιστηριακή τιμή της αμόλυβδης για την περιοχή της Μεσογείου (PLATTS) η οποία από τα 1420 δολάρια τον Ιούνιο, έπεσε τα τελευταία 24ωρα στα 930 δολάρια. Έτσι:

  • Η τιμή στα διυλιστήρια έχει επιστρέψει στα επίπεδα του περασμένου Μαρτίου
  • Αυτό οδηγεί τις τιμές λιανικής κάτω το φράγμα των 2 ευρώ,
  • ‘Τώρα δίνεται η δυνατότητα αγοράς περισσότερων λίτρων ενόψει και της εξόδου του 15Αύγουστου.

Μαζικές πληρωμές των δικαιούχων του Fuel Pass 2

Παράλληλα, πραγματοποιούνται μαζικές πληρωμές των δικαιούχων του Fuel Pass 2 -τόσο αυτών που επέλεξαν την κατάθεση των χρημάτων στον τραπεζικό τους λογαριασμό όσο και αυτών που ζήτησαν το αυξημένο ποσό που προσφέρει η ψηφιακή κάρτα, έγιναν από την Τετάρτη. Τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης δείχνουν ότι οι αιτήσεις έχουν ξεπεράσει τα 2,12 εκατομμύρια.

Πηγή: economico.gr