Η πανδημία του κοροναϊού άλλαξε άρδην τις συνήθειες εκατομμύρίων ανθρώπων στον πλανήτη. Πλέον, πολλοί από εμάς πριν βγουν από το σπίτι, εκτός από το κινητό τηλέφωνο και τα κλειδιά τους, ελέγχουν αν έχουν πάρει μαζί τους και το μπουκαλάκι με το αντισηπτικό, προκειμένου να αποστειρώνουν τα χέρια τους κάθε φορά που αγγίζουν ένα αντικείμενο ή μια επιφάνεια.

Το αντισηπτικό υγρό

Λογικό, θα πει κάποιος, καθώς η καθαριότητα, ιδίως των χεριών, είναι απαραίτητο μέτρο αποτροπής της διασποράς του κοροναϊού, ωστόσο, η συνήθεια αυτή ενέχει και κινδύνους, αν πιστέψουμε την Πυροσβεστική Υπηρεσία πόλης στο Ουισκόνσιν των ΗΠΑ, η οποία καλεί τους οδηγούς να αποφεύγουν να αφήνουν μέσα στο αυτοκίνητό τους τα μπουκαλάκια του αντισηπτικού, ιδίως, δε, κατά τις θερμές ημέρες του καλοκαιριού.

Γιατί αυτή η παραίνεση; Διότι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το αντισηπτικό υγρό περιέχει ουσίες που είναι πτητικές και εύφλεκτες. Έτσι, αν το μπουκαλάκι υπερθερμανθεί, τότε υπαρχεί κίνδυνος να… σκάσει σε μια μικρή έκρηξη, η οποία μπορεί να προκαλέσει ζημιές ή και τραυματισμούς.

Για καλό και για κακό…

Πρέπει να σημειωθεί ότι ακόμα δεν υπάρχει κάποια επιστημονική μελέτη που να επικυρώνει την προειδοποίηση της Πυροσβεστικής, αν και Εθνική Επιτροπή Προστασίας Πυρός των ΗΠΑ έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο στο οποίο προειδοποιεί ότι τα αντισηπτικά μπορούν να πάρουν φωτιά ή και να εκραγούν εάν για παράδειγμα κάποιος καπνίζει μέσα στο αυτοκίνητο και η φλόγα φτάσει στο υγρό.

Όλα αυτά μπορεί να ακούγονται ακραία ή πολύ δύσκολο να συμβούν, ωστόσο, για καλό και για κακό, δεν είναι δύσκολο να πέρνουμε μαζί μας το μπουκαλάκι με το αντισηπτικό, όταν αφήνουμε το αυτοκίνητο για πολλή ώρα κάτω από τον καυτό ήλιο. Στο κάτω-κάτω, κατ’ αυτό τον τρόπο προστατεύουμε και το προϊόν από τον κίνδυνο να αλλοιωθεί από τη ζέστη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr